Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Junta de Govern

Contingut

CATALUNYA, CREIXEMENT I CANVI

La Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) vol potenciar la rellevància del CEC en l’actual escenari de transformació de les relacions econòmiques i socials en base a tres conceptes: Catalunya, Creixement i Canvi.

En un context on Catalunya ha de fer front a reptes tan importants com la transició digital, la sostenibilitat i la cohesió territorial, entre d’altres, la Junta de Govern del CEC vol que el conjunt de professionals de l’economia i l’empresa esdevingui un col·lectiu rellevant en el context actual que està canviant el paradigma de la competitivitat. Per això aposta per un procés de creixement tant en número de persones col·legiades com en l’abast de l’actuació del CEC. També vol disposar de la capacitat de gestionar processos de canvi tant de les competències professionals individuals i organitzatives com dels mecanismes de governança de la institució.

EIXOS PROGRAMÀTICS

Partint d’una concepció ecosistèmica, el full de ruta de la Junta de Govern del CEC s’estructura al voltant d’estratègies de col·laboració que, amb la contribució de l’expertesa dels professionals de l’economia i l’empresa, persegueixen donar respostes innovadores i més efectives als reptes que tenim com a societat.


En aquest sentit, el CEC vol ser rellevant:

  • Per a les persones col·legiades, promovent el desenvolupament dels professionals de l’economia i empresa en cada moment de la seva etapa vital i professional i alhora vetllant pels seus interessos.
  • Per a la disciplina, promovent un diàleg constant entre la comunitat acadèmica i els professionals de l’economia i l’empresa.
  • Per a les Administracions Públiques, en un moment clau per a la transformació i modernització de l’economia.
  • Per al sector productiu, que ha de front als canvis que plantegen reptes com la globalització, la transició energètica i la transformació digital.MEMBRES DE LA JUNTA DE GOVERN

Carles Puig de Travy Ángels Fitó
Carles Puig de Travy
Degà
Àngels Fitó Bertran
Vicedegana
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials(Universitat de Barcelona) Llicenciada en Direcció i Administració d’Empreses (Universitat de Barcelona). Màster en Direcció Fiscal i Financera (Universitat de Barcelona). Doctora en Ciències Econòmiques (Universitat de Barcelona)
CEO de les divisions d'auditoria i consultoria de Crowe Spain. Membre del Consell Directiu del Registro de Economistas Auditores (REA) del Consejo General de Economistas del que ha estat president fins el 15 de desembre de 2021. Membre del Consell Asesor de la Universitat Abat Oliba i auditor de comptes inscrit al Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC). Autor d'articles a revistes especialitzades en matèria comptable, auditoria i fiscal. Conferenciant habitual a congressos, seminaris i jornades en els àmbits de l'auditoria i la comptabilitat. Vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat i directora dels Estudis d'Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya. Professora associada en direcció financera i control de gestió en diferents universitats catalanes (UB, UPC, UAB, UVic). Autora de diversos llibres, articles científics i ponències en àmbits com les finances, el control de gestió o el management i eLearning. Acreditació de recerca per l’Agència de la Qualitat Universitària de Catalunya. Membre de l’ACCID. Sòcia d’AECA.
Lluís Bigas de Llobet Josep María Riu Vila
Lluís Bigas de Llobet
President Seu de Girona
Josep Maria Riu Vila
President Seu de Lleida
Diplomat en Estudis Empresarials (Universitat Autònoma de Barcelona). Llicenciat en Dret (Universitat Abat Oliba CEU) Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona). Màster en Instruments i Mercats Financers (Universitat de Barcelona).
Gestor administratiu i assessor fiscal, ha cursat estudis de postgrau en fiscalitat i dret mercantil entre d’altres. Professionalment exerceix amb despatx professional com a economista i advocat a Girona i Olot. Membre de l’ACCID i de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals. Ponent de diferents cursos i seminaris en matèria de dret tributari. Expert en consultoria d'empreses i assessor financer, dirigeix el seu despatx professional a Lleida i ofereix serveis de consultoria integral a pimes i assessorament fiscal i financer a particulars. Abans, va treballar com a directiu de banca privada i gestor de patrimonis en diverses entitats financeres. En l'àmbit acadèmic, és professor associat de la Universitat de Lleida en l'àrea de Finances Corporatives i Mercats Financers, i conferenciant habitual en diversos fòrums especialitzats. També és tertulià en diferents programes de ràdio a la ciutat de Lleida sobre economia i finances.
Miquel Àngel Fúster Gómez del Campo Carme Jover Diaz
Miquel Àngel Fúster Gómez del Campo
President Seu de Tarragona
Carme Jover Díaz
Secretària
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona). Titulat a diversos programes sobre Finances a IESE Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials(Universitat de Barcelona), Màster d’especialització tributària (Col·legi d’Economistes de Catalunya)/td>
Com a economista d’empresa, va iniciar la seva trajectòria professional al sector bancari i des de 1994 treballa a Schwartz Hautmont C.M., S.A., on és Director de Comptabilitat i Finances. Ha estat professor de cursos i conferenciant sobre temes d’Economia, Empresa i Finances a diverses entitats com el CEC, Cambra de Comerç de Tarragona o la URV i també articulista en diversos mitjans. Dirigeix el seu despatx professional propi, dedicat a l’assessorament fiscal tant empresarial com de planificació patrimonial de persones físiques. Professora associada de Dret Financer i Tributari de la UAB. Professora adjunta Core Faculty a la Barcelona School of Management (BSM) de la UPF. Membre del Consell directiu i el consell assessor del Registro de Economistas Asesores Fiscales del Consejo General de Economistas des de l’any 2011.Professora de Màsters de fiscalitat i finances. Autora d’articles a premsa i revistes especialitzades en matèria fiscal. Conferenciant habitual a Congressos, Seminaris i Jornades en l’àmbit de la fiscalitat. Professora d’inspectors i tècnics tributaris de l’Agència Tributària de Catalunya.
Carme García Jarque Miquel Morell Deltell 
Carme Garcia Jarque
Tresorera
Miquel Morell Deltell
Interventor
Llicenciada en Ciències Econòmiques (Universitat de Barcelona). Diplomada en Dret Tributari i Assessoria Fiscal (Centro de Estudios Empresariales). Programa d’Alta Direcció d’Empreses - PADE (IESE). Mediadora oficial de civil i mercantil (Universidad Internacional de la Rioja-UNIR) Llicenciat en Economia (Universitat de Barcelona). Màster in Business Administration (ESADE). Executive Education in Corporate Finance (ESADE)
Secretària Executiva del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Sòcia de FJMAdvocats, SLP. Sòcia de FRAE, SL. Especialista en sector financer durant més de 35 anys entre Banca Más Sardà (1976-1988) i l’Institut Català de Finances (1988-2011) com a Directora de Seguiment de Risc, Subdirectora General i Directora General a l’ICF. Analista financera en ambdues entitats. Vocal del Patronat de la Fundació Privada DAU per la formació i millora de les habilitats en l’àmbit personal i professional de malalts mentals. Soci de PROMO Assessors Consultors, S.A., empresa especialitzada en serveis professionals en matèria d’urbanisme i projectes d’inversió vinculats a la transformació i ordenació del territori. Com a expert en ordenació territorial, urbanisme i habitatge, és membre de la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Comarques Centrals i de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida, en representació del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Autor de la Technical Advising Guidebook on Financing Planned City Extension (United Nations Human Settlements Programme - UN-Habitat, 2016) i co-autor de Finance for City Leaders Handbook (United Nations Human Settlements Programme - UN-Habitat, 2016).
Jordi Albiol Paps Mª Josep Arasa Alegre 
Jordi Albiol Plans
Vocal
Mª Josep Arasa Alegre
Vocal
Doctor en Dret (Universitat Abat Oliba CEU). Llicenciat en Dret (Universitat Pompeu Fabra). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (Universitat Abat Oliba CEU) Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials(Universitat de Barcelona)
Soci Responsable de l’Àrea de Dret Concursal de DWF RCD. Ha estat professor de Dret Mercantil a la Universitat de Barcelona. Ponent habitual de diferents cursos i seminaris en matèria de Dret Mercantil, Concursal i Processal. Autor de diverses publicacions sobre la nova reforma concursal, la regulació del registre públic concursal i els terminis processals bàsics per a l’administrador concursal. Director de l’equip redactor del llibre Pràctica Concursal publicat per Editorial Bosch. Membre del Registre Oficial d’Auditors de Comptes. Auditora-Censor Jurat de Comptes. Expert comptable registrat. Mediadora en economia i empresa acreditada pel Centre de Mediació de Dret privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Acreditada com a avaluadora del model europeu d’excel·lència EFQM per la Universitat Politècnica de Barcelona. Sòcia de la firma d’auditoria i consultoria Faura-Casas. Consellera de la Junta Directiva de l’ACCID. Membre del Consell Consultiu Econòmic del CIDOB, de la Fundació privada d’empresaris FemCAT, de la Comissió de valoració d’empreses de l’ACCID, del Consell Assessor del Cercle de Salut i de la Comissió Nacional del llibre blanc de comptabilitat per a PIMES. Coautora de l’obra "Manual de Auditoria del Sector Público" i de diversos articles publicats a la revista internacional Intangible Capital.
Elisabet Bach Oller  Toni Bartolí Sala
Elisabet Bach Oller
Vocal
Toni Bartolí Sala
Vocal
Llicenciada i Màster en Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (Universitat de Barcelona). Postgrau en Informació i Assessorament Financer (UPF – Barcelona School of Management)
Consultora en creixement de negocis de persones autònomes i micropimes. Formadora i conferenciant. Professora col·laboradora de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya. Presidenta d’Autònoms PIMEC i vicepresidenta del Cercle Econòmic i Social del Baix Montseny. Co-autora de la ponència “Micropime: el gran múscul silenciós” (2018, Congrés d’Economia i Empresa de Catalunya, Col·legi d’Economistes de Catalunya) i de “La financiación del emprendimiento social, ¿modelos nuevos para problemes viejos?” (2016, Oikonomics, UOC) Actualment porta la gestió de l’empresa familiar dedicada a l’àmbit agrari i patrimonial. Col·labora en despatxos professionals impartint cursos de formació i assessorament de finançament empresarial per a pimes. Ha desenvolupat diferents posicions durant 12 anys a CaixaBank (2007-2019), sent els darrers anys Gestor de Negocis i Pimes.
Albert Carreras de Odriozola Ana García Molina
Albert Carreras de Odriozola
Vocal
Ana García Molina
Vocal
Doctor en Ciències econòmiques i empresarials (Universitat Autònoma de Barcelona) Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona)
Catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).Ha estat degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF (2008-2011), Secretari d’Economia i Finances del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (2011-2013) i Secretari General (2013-2016). Director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF) des de 2019.Coutor de “Turbulències i Tribulacions. Elsanys de les retallades" d’Edicions 62, Premi Joan Sardà Dexeus 2018 Controller a la companyia del sector industrial Gildemeister Beteiligungen GmbH. Especialista en processos de negoci (finances-logística) en un entorn internacional incloent solucions energètiques. Consultora de gestió energètica formada a The Energy Institute (Regne Unit). Membre de la Taula Interprofessional de l’Energia.
Jaume Menéndez Fernández Ivan Planas Miret
Jaume Menéndez Fernández
Vocal
Ivan Planas Miret
Vocal
Doctor en Ciències Econòmiques pel CEU Escuela Internacional de Doctorado, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona), Màster Universitari en Estudis Humanístics i Socials (Universitat Abat Oliba CEU) i Diplomat en Alta Direcció d’Empreses (ESADE). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat Pompeu Fabra) i Màster en Economia Pública (The University of York-Regne Unit)
Especialista en polítiques i processos sobre la Funció Fiscal, sota principis de responsabilitat fiscal corporativa, transparència fiscal empresarial i bones pràctiques tributàries. Vicepresident de la Comissió d’Economia i Fiscalitat de Foment del Treball. Membre del Consell Directiu del REAF-REGAF del Consejo General de Economistas (Responsable de l’Àrea de Fiscalitat de Grans Empreses). Ha estat Director Fiscal i Director de Govern i Control Fiscal del Grup Gas Natural Fenosa. Co autor de diversos llibres. Subdirector del Servei Català de la Salut. Professor Associat del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. Professor del Mestratge de Gestió Pública de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Autor de diversos articles en revistes científiques de l’àmbit de l’economia i gestió pública i co autor de diversos llibres.
Nieves Rabassó Rodríguez   Sofía Rodríguez Rico
Nieves Rabassó Rodríguez
Vocal
Sofía Rodríguez Rico
Vocal
Llicenciada en Dret (Universidad Complutense de Madrid), Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses (Universitat Abat Oliba CEU), Màster en Dret Laboral i de la Seguretat Social (Centro de Estudios Financieros), Màster en Estudis Econòmics, Humanístics i Socials (Universitat Abat Oliba CEU), Màster en Dret i Administració Concursal (Universitat de Barcelona) Màster en Economia Monetària i Finances (Centre d’Estudis Monetaris i Financers CEMFI del Banc d’Espanya), Llicenciada en Ciències Econòmiques ( Universidad de Santiago de Compostela)
Especialista en l’àmbit del Dret Social, al que porta vinculada des de fa més de 25 anys. Responsable del Departament Laboral al Despatx Alonso-Cuevillas, Advocats i Economistes. Coordinadora del Seminari d’Especialització en Dret Concursal de la Universitat de Barcelona (2018). Ha publicat diversos articles jurídics, destacant la seva participació al manual de Dret del Treball, AAVV, “La Jurisdicción de Trabajo I”, Aranzadi 10ª edició 2021. Membre de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i de les Associacions d’Advocats Laboralistes ASNALA i FORELAB. Subdirectora General i Chief Economist del Banc Sabadell. Desenvolupa tasques d’anàlisi de les principals economies mundials, de l’entorn financer, projecció d’escenaris i avaluació de riscos, elaboració de recomanacions d’inversions en actius i tendències en economia digital i en entorn ESG, entre d’altres. Dins la seva trajectòria, ha col·laborat amb el Trust Department a la Harvard Management Company de Boston (1998-99)i ha estat macroeconomista a AB Asesores S.V.B (1996-98). Membre de la Comissió Executiva de FEDEA, de la Junta Directiva de l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), del Steering Committee del CUNEF Banking Lab i de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers.
Pilar Soldevila i Garcia  Esther Subirà Lobera
Pilar Soldevila i Garcia
Vocal
Esther Subirà Lobera
Vocal
Llicenciada en Ciències Econòmiques (Universitat Autònoma de Barcelona), Diplomada en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona) i Doctora en Direcció i Administració d’Empreses (Universitat Pompeu Fabra). Llicenciada en Ciències Econòmiques (Universitat de Barcelona), Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona).
Subdirectora-Gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Anteriorment, ha estat gerent de la Fundació Institut d’Educació Contínua (UPF-Barcelona School of Management), directora de projectes estratègics i de territori de la gerència municipal de l’Ajuntament de Barcelona i directora de la Fundació Universitària Balmes (UVic), així com membre de consells d’administració o d’òrgans de govern de diferents entitats públiques i privades. Autora de diversos llibres de comptabilitat, finances i management. Professora col·laboradora a la UPF-Barcelona School of Management. Catedràtica d'Escola Universitària d'Investigació i Tècniques de Mercat, economista i auditora. Professora Mercantil per l’escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona. Acadèmica de Número de la Real Acadèmia Europea de Doctors 1914. Ha estat Directora de l'Escola d'Empresarials de la Universitat de Barcelona del 2005 al 2009. Docent en matèries d’Economia i Màrqueting. Ha coordinat el Doctorat en Estudis Empresarials de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i ha participat en la creació i posterior coordinació del màster oficial en Màrqueting i Investigació de Mercat de la Universitat de Barcelona. Conferenciant a diverses universitats a nivell internacional, ha publicat diversos llibres i capítols de llibres, així com nombrosos articles acadèmics i de divulgació, principalment sobre Màrqueting i Finances.
Alfred Albiol Paps Emilio Álvarez Pérez
Alfred Albiol Paps
Conseller
Emilio Álvarez Pérez
Conseller
Llicenciat i Doctor en Dret (Universitat de Barcelona). Llicenciat i Doctor en ADE (Universitat Abat Oliba CEU) Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona), MBA (ESADE) i Postgrau en Administració Concursal
Economista i Auditor de Comptes (ICAC). Professor Titular emèrit de Dret Mercantil de la UB. Director del Fòrum Concursal de Catalunya organitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya. Membre del Consell Assessor de la Revista Insolvencias&Reestructuraciones de l’editorial Iustel. Ha estat Diputat al Parlament de Catalunya en la primera i la segona legislatura, membre del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, vocal del Consell Social de la Universitat Pompeu i Fabra en representació dels Col·legis Professionals, Diputat de la Diputació Provincial de Barcelona i Conseller de la Corporació Metropolitana de Barcelona, entre d’altres càrrecs. Auditor-Censor Jurat de Comptes. Expert Judicial. President de la Comissió d’Auditoria del Sector Públic. President del Registre d’Economistes Auditors de Catalunya (REA). Membre del Tribunal Qualificador de l’examen d’aptitud professional per la inscripció al ROAC. Autor de diversos articles d’economia-auditoria als mitjans de comunicació i ponent a múltiples seminaris i congressos en relació als mateixos àmbits.
Oriol Amat i Salas Miriam Barrera Ubieto
Oriol Amat i Salas
Conseller
Miriam Barrera Ubieto
Consellera
Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses i MBA (ESADE), Doctor en Ciències Econòmiques (Universitat Autònoma de Barcelona) Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de Barcelona)
Rector de la Universitat Pompeu Fabra. Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra Autor de diversos llibres de comptabilitat, finances i management. Ha estat membre del Consell i Comitè Executiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya i Diputat al Parlament de Catalunya. Sòcia corresponsable de Garrigues per a l’àrea de Catalunya, Aragó i Balears, i responsable del departament de Dret Tributari en aquesta àrea. Així mateix és responsable de la pràctica fiscal en el sector financer i de la pràctica de dret comptable. Fiscalista destacada a Espanya pels directoris Best Lawyers (rànquing d’advocats publicat anualment pel diari Expansión) i Chambers & Partners. Membre, en representació de la Fundació Garrigues, del Patronat i Consell Rector de la Fundació Institut d’Educació Contínua, UPF Barcelona School of Management. Ponent habitual en seminaris i conferències de Garrigues i de diversos centres especialitzats.
Anton Gasol Magriñà
Anton Gasol Magriñà
Conseller
Doctor en Economia i Empresa (Universitat de Barcelona) i Diplomat en Comunitats Europees
Consultor i analista econòmic-financer, articulista i conferenciant. Col·laborador acadèmic de l’Institut d’Estudis Financers (IEF). Especialista en sistema financer. Ha estat economista de “La Caixa” per oposició amb una llarga trajectòria professional (inversió creditícia, formació de personal, director de planificació estratègica i pressupostària, director decontrol de gestió i estudis del holding e-laCaixa, director de seguiment sectorial del risc, etc). Vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES), vocal de la Societat d’Estudis Econòmics de Foment (La Societat), president de l’Associació del Personal de ”la Caixa” (2013-2018) i membre de la Societat Catalana d’Economia. Autor de diversos llibres

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA