Finalitat de la Comissió
La Comissió d'Economia Agroalimentària cerca potenciar el coneixement sobre les estructures, dinàmiques i potencialitats econòmiques del sector agroalimentari, amb especial èmfasi en els seus rols davant els nous reptes del segle XXI, identificant, alhora, les innovacions que estan emergent a fi i efecte d'optimitzar les respostes del sector en l'entorn actual.
La Comissió d'Economia Agroalimentària, així mateix, pretén evidenciar la realitat del món agroalimentari i de la seva importància com a sector amb funcions transversals i estratègiques al conjunt d'economistes, gestors d'empresa i a la societat en general.
Col·lectiu a qui va dirigit
Intern: Posar en coneixement dels economistes les claus estructurals i dinàmiques conjunturals de l'agroalimentació, cercant i oferint eines de gestió, d'anàlisi i de prospectiva per al desenvolupament de les explotacions i empreses alimentàries.
Extern: Interessar als llicenciats en Economia i que no pertanyen al Col·legi, i a la societat en general sobre la realitat i la importància del món agroalimentari en l'economia catalana i com a eina de futur.
Objectius
Valoritzar el paper de l'agroalimentació en l'economia catalana d'acord amb la seva importància estratègica i com a sector de futur.
Potenciar el coneixement de les claus estructurals i dinàmiques conjunturals de l'agroalimentació.
Potenciar i apropar el debat sobre les eines de gestió, d'organització i noves tecnologies adients al desenvolupament del món agrari i alimentari.
Donar a conèixer les experiències més representatives i que poden aportar valor afegit a la gestió d'explotacions i empreses agroalimentàries.
Aportar una opinió i informació independent front a la multiplicitat de propostes.
Intercanvi de coneixements entre els membres de la Comissió.
Potenciar la participació dels economistes en l'àmbit agroalimentari.
Actuacions
Organització i/o promoció de Jornades i Jonferències sobre continguts teòrics, tendències de futur i experiències relatives a l'economia del sector agroalimentari.
Establir la màxima col·laboració amb altres Comissions i Grups de Treball, així com amb altres entitats, en tots aquells temes d'interès comú a la recerca de les sinergies oportunes.
Organització de cursos sobre temes relatius a l'àmbit de la Comissió.
Promoure visites a explotacions agràries, empreses agroalimentàries o altres experiències d'interès per a les finalitats de la Comissió.
Elaboració d'articles i documents sobre les dinàmiques estructurals i conjunturals del sector agroalimentari.
Participació a la Web del Col·legi i a la revista l'Economista.
Emissió d'opinions sobre temes relatius a l'àmbit de la Comissió.
Estructura organitzativa de la Comissió
President: Francesc Reguant Fosas
Vicepresident: Xavier Ticó CamíSecretària: Sandra Climent QueraltComissió Permanent:
Francesc Reguant Fosas
Xavier Ticó Camí
Eduard Arruga Valeri
Antoni García Gavarra
Sandra Climent Queralt
Patrocinadors de la Comissió