Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

PRESENCIAL I ONLINE | Agrodebat: ''La cadena de valor del suro''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C148/2024
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)

Programa

Data: 19 de febrer de 2025 (dimecres)

Horari: de 18:30 a 20:00 hores

Lloc presencial: Sala 4.3 del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 -08006-BARCELONA)

Online: Plataforma Zoom

 

 

 

 

 

Catalunya és un dels territoris amb el privilegi de la producció de suro. Aquest material, fins fa poc immers en una forta crisi a Catalunya, rep avui un just reconeixement, ateses les seves extraordinàries propietats. Martí Boada ens diu: "dels més de vint-i-un mil arbres silvestres el suro és el més eixerit de tots, evolutivament parlant".

El suro és lleuger, i fàcil de manejar i de transportar. És impermeable, cosa que el fa ideal per segellar ampolles. És aïllant tèrmic i acústic. És elàstic i comprensible, Resisteix la corrosió. És sostenible i biodivers, els seus boscos són els hàbitats de moltes espècies. La seva capacitat per resistir el foc el fa defensor de l'arbre que li dona vida front als incendis forestals.

Avui el suro és un material del futur. És hora de parlar-ne amb els millors experts!

 

 

 

 

Presentació i cloenda:

Sr. Francesc Reguant, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

Modera:

Sr. Ramon Enric Pintó, coordinador de la Secció Forestal de la ICEA-IEC.

 

Ponències:

- La valorització del suro de Catalunya. A càrrec del Sr. Rosendo Castellò, economista, president de Quality Suber, S.L. i vicepresident de l'Institut Català del Suro.
- La industrialització de la pana de suro. A càrrec del Sr. Francesc Parramón, llicenciat en ciències empresarials. president de l'empresa Parramon Exportap S.L.
- El tap de suro i les noves tecnologies que milloren la Qualitat. A càrrec del Sr. Joaquín María Herreros de Tejada Perales, enginyer Industrial. Director de Qualitat de DIAM Corchos.

 

 

 

 

.

 

Lloc: Sala 4.3 del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

________________________________

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA