Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

Webinar: Novetats respecte a criteris administratius i de jurisprudència en relació a l'IVA

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G210/2023
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 FISCAL

Programa

.

 

 

FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.

 

 

 

DATES: 21 de novembre de 2023.

 

 

 

HORARI: de 17.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 100 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 130 €

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. José M. Tocornal Ruiz, cap d'Unitat en la Dependència d'Inspecció de l'AEAT de Girona.

 

 

 

OBJECTIUS:

Repàs sobre les últimes novetats respecte de criteris tant administratius com de jurisprudència en matèria d'IVA, destacant el repàs de determinats aspectes rellevants i conflictius que es posen de manifest, sempre en relació amb l'IVA, en operacions habituals.

 

 

 

PROGRAMA:

- Deducció de quotes d'IVA suportades per un subjecte passiu de l'impost pels subministraments, com l'aigua, la llum o el gas, a un immoble afecte parcialment a la seva activitat econòmica. Resolució TEAC 19/07/2023.

- Deducció de quotes suportades després d'haver presentat declaració censal de baixa en l'activitat, Consulta servei Informa 146543.

- No subjecció a l'IVA d'autoconsums en lliurament de béns, quan en la seva adquisició no s'havien suportat quotes d'IVA. Consulta DGT V2371-21

- Terminis i mecanisme per a poder obtenir la devolució de quotes suportades, consignades com a compensacions pendents, el termini de les quals per a compensar en autoliquidacions ha caducat. Resolució TEAC 22/03/2022.

- Incidència que produeix en l'IVA la denominada refacturació de despeses. Consultes de la DGT V0005-23, i V1850-22.

- Incidència en la tributació per l'IVA de l'execució d'obres que efectua l'arrendatari en el local objecte del lloguer. Consultes de la DGT V0688-20, V2427-22.

- Nota pàgina web AEAT 31/07/2023 sobre la cessió de vehicles d'ús mixt a empleats.

- Sol·licitud de rectificació d'autoliquidació, que es correspon amb la inclusió d'un supòsit d'inversió del subjecte passiu que prèviament no s'havia inclòs en la declaració liquidació presentada. Resolució 22/12/2021 del TEAR de Castella-la Manxa.

- Consideració de lliurament de béns o de prestació de serveis d'una execució d'obra mobiliària. Resolució TEAC 22/02/2022.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA