Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

ONLINE | Taula rodona: ''Balanç de la llei 11/2018. Estat d'Informació no Financera. Què ha passat? A on ens trobem?

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C048/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • CONSEJO GENERAL DE ECONOMISTAS

Programa

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 

 

 

 

          Consejo General de Economistas

 

 

 

 

 

 

Data: 5 d'octubre de 2022

 

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

 

 

18.00h - Benvinguda

 

Sr. Carles Puig de Travy, degà del Col·leg d'Economistes de Catalunya

 

 

18.05h - Presentació

 

Sr. Xavier Subirats i Alcoverro, coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Resiliència del Consejo General de Economistas

 

 

18.10h - Balanç Llei 11/2018

 

Sr. Xavier Carbonell Duran, coordinador acadèmic i professor a ESCI-UPF. Director de la Càtedra Mango de Responsabilitat Social a ESCI-UPF (School of International Studies)

 

 

18.25h - Conversant amb les empreses

 

Sra. Beatriz Bayo González, directora de Responsabilitat Social Corporativa de Mango

Sr. David Baixauli Soria, responsable de Responsabilitat Social Corporativa de LaLiga. Relacions Institucionals.

Sra. Alicia Alegret Martí, Be corp corporate officer de DelaFruit.

 

 

19.15h - Debat

 

Moderat per la Sra. M. Eugènia Bailach Aspa, economista. Membre de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

19.30h - Cloenda

 

Sr. Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

 

ABSTRACT:

 

Diàriament ens arriben notícies de què el canvi climàtic és un fet i que està afectant molt negativament tant als ecosistemes com a les poblacions que hi viuen. Cada cop és més evident que la societat del consum està arribant a límits insostenibles de creixement. Aquests fets principalment fan que cada cop més, tant l'opinió pública com els seus representants, els polítics, prenguin consciència de la importància d'un concepte que ha de comportar un canvi en la gestió de creixement, tant de les activitats econòmiques i empresarials com de la pròpia societat, aquest concepte es diu SOSTENIBILITAT.

 

Com tot el que no és senzill ni comporta beneficis immediats als quals la societat moderna està acostumada, el voluntarisme de la societat civil ha de ser avançada per la normativa legal dels governs que obliguin a un canvi de rumb pensant en el benestar de les properes generacions.

 

Sota aquesta perspectiva el Govern Espanyol seguint les directrius europees, l'any 2017 va iniciar els requeriments sobre informació no financera a determinades Entitats d'Interès Públic, posteriorment, l'any 2018 aquests requeriments van ser ampliats a un grup mes grans d'empreses que s'ha anat ampliant en aquest 2021.

 

El motiu de la nostra sessió és debatre amb empreses, després d'aquests primers anys d'obligació legal, la seva experiència, conèixer les seves dificultats ,les seves opinions sobre la realitat dels objectius marcats i quines tendències es poden esperar pel futur.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA