Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible - Jornada 2: ''Tecnologia per a una agricultura més eficient i més sostenible'' | ONLINE

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C003/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)
  • INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGIA AGROALIMENTÀRIES (IRTA)

Programa

          Col·legi Enginyers Agrònoms          ICEA          IRTA

 

 

 

 

 

Data: 24 de maig de 2022 (dimarts)

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

Benvinguda:

Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

Presenta:

Sra. Anna Pallí Güell, enginyera agrònoma. Coordinadora de desenvolupament estratègic de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)

 

Modera:

Sra. Ester Torres Güell, doctora en Biologia Molecular. Vicepresidenta de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)

 

Ponències:

"Noves eines per a l'agro-producció sostenible"

Sr. Antoni Diaz Vendrell, director general d'AGBAR Agricultura

"Biotecnologia per a una producció més eficient"

Sra. Teresa Capell Capell, catedràtica del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal. Universitat de Lleida - Agrotecnio Center

"Agricultura de precisió"

Sr. Joan Ramon Mallart Coch, director associat IBM Consulting


Experiències:

"Gestió eficient de l'aigua al Grup Borges"

Sr. Pablo Moragues García, director general d'agricultura a Borges International Group

"Agricultura regenerativa"

Sr. Miquel Aran Mayoral, enginyer agrònom. Gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Represent de la delegació de Catalunya de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo (SECS) i representant de la secció de sòls de la Institutció Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)

"La gestió integrada de plagues i malaties a Agromillora"

Sra. Mariàngela Mestre Gras, responsable d'Assegurament de la Qualitat i Recerca d'Agromillora Group.

 

Cloenda:

Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

loco cicle

 

Sobre la Jornada

 

Les noves tecnologies fan possible generar canvis en la gestió dels recursos per a la producció agrícola, però això no és tot, cal considerar les limitacions dels conreus, ja sigui per causa de disponibilitat d'aigua i la seva qualitat, la qualitat del sòl, el clima, l'orografia i com no la disponibilitat de tecnologia que permet l'eficiència productiva. Avui ja disposem d'experiències amb resultats òptims en aquest escenari tant pel que fa a la productivitat com en la seva acceptació pel mercat.


L'eficiència i sostenibilitat de l'agricultura avui ja és molt diferent de la de fa uns anys, les normes de producció agroalimentària de la reglamentació europea és el guió necessari a seguir, però sense descuidar l'enginy agronòmic i digital que ho ajusta tot. Així han aparegut, i estan en creixement sostingut, noves eines tècniques i digitals amb diverses aplicacions, els mitjans de lluita biològica que s'integren en el control de plagues i malalties dels conreus, sense oblidar l'ús de la biologia molecular en la millora vegetal que permet obtenir noves varietats més ràpid per adaptar-nos a qualsevol amenaça (sequera, noves plagues...) i millorar també la productivitat.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Parc Tecnològic Agroalimentari de Lleida INNO4AGRO

 

 

Amb el suport i col·laboració

especial de:

 

CAJAMAR

 

 

 

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 

PROPERES JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE:

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA