Programa
Data: 24 de maig de 2022 (dimarts)
Horari: a les 18.00 hores
Benvinguda:
Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Presenta:
Sra. Anna Pallí Güell, enginyera agrònoma. Coordinadora de desenvolupament estratègic de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)
Modera:
Sra. Ester Torres Güell, doctora en Biologia Molecular. Vicepresidenta de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)
Ponències:
"Noves eines per a l'agro-producció sostenible"
Sr. Antoni Diaz Vendrell, director general d'AGBAR Agricultura
"Biotecnologia per a una producció més eficient"
Sra. Teresa Capell Capell, catedràtica del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal. Universitat de Lleida - Agrotecnio Center
"Agricultura de precisió"
Sr. Joan Ramon Mallart Coch, director associat IBM Consulting
Experiències:
"Gestió eficient de l'aigua al Grup Borges"
Sr. Pablo Moragues García, director general d'agricultura a Borges International Group
"Agricultura regenerativa"
Sr. Miquel Aran Mayoral, enginyer agrònom. Gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Represent de la delegació de Catalunya de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo (SECS) i representant de la secció de sòls de la Institutció Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)
"La gestió integrada de plagues i malaties a Agromillora"
Sra. Mariàngela Mestre Gras, responsable d'Assegurament de la Qualitat i Recerca d'Agromillora Group.
Cloenda:
Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sobre la Jornada
Les noves tecnologies fan possible generar canvis en la gestió dels recursos per a la producció agrícola, però això no és tot, cal considerar les limitacions dels conreus, ja sigui per causa de disponibilitat d'aigua i la seva qualitat, la qualitat del sòl, el clima, l'orografia i com no la disponibilitat de tecnologia que permet l'eficiència productiva. Avui ja disposem d'experiències amb resultats òptims en aquest escenari tant pel que fa a la productivitat com en la seva acceptació pel mercat.
L'eficiència i sostenibilitat de l'agricultura avui ja és molt diferent de la de fa uns anys, les normes de producció agroalimentària de la reglamentació europea és el guió necessari a seguir, però sense descuidar l'enginy agronòmic i digital que ho ajusta tot. Així han aparegut, i estan en creixement sostingut, noves eines tècniques i digitals amb diverses aplicacions, els mitjans de lluita biològica que s'integren en el control de plagues i malalties dels conreus, sense oblidar l'ús de la biologia molecular en la millora vegetal que permet obtenir noves varietats més ràpid per adaptar-nos a qualsevol amenaça (sequera, noves plagues...) i millorar també la productivitat.
Amb la col·laboració de:
Amb el suport i col·laboració
especial de:
Plataforma Zoom
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.
PROPERES JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE: