Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

PRESENCIAL | Dinar-Col·loqui Què mengem?: ''El món de les abelles: un repte per a la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social'' - PLACES EXHAURIDES!

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 D005/2024
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

 

Presentació Dinar-Col·loqui: Abelles en perill?


Fa uns anys els mitjans de comunicació s'han fet ressò d'una colla de problemes que impacten sobre les abelles i l'apicultura. Mortalitats massives, pol·linització amenaçada, produccions a la baixa a causa de les sequeres, mels adulterades, etc.


En el dinar col·loqui s'abordaran quatre eixos principals per donar llum a certs interrogants que se'ns plantegen en aquest context de globalització de productes alimentaris.

. 1) Mortalitats elevades: És un fet que des de fa uns anys a nivell mundial i local hi ha uns nivells de baixes/any que poden provocar un col·lapse de l'activitat apícola.

. 2) Canvi climàtic: Com afecta a l'apicultura, les sequeres, està amenaçada la producció de mel? Són viables econòmicament les explotacions apícoles com les coneixem avui dia amb produccions en baixada?

. 3) Noves tecnologies: Han arribat a l'apicultura? Hi ha recorregut per millorar el maneig o controlar adequadament el paràsit Varroa?

. 4) L'apicultura actual: Cada cop és més depenent de l'alimentació artificial que es dona a les abelles? Quin grau de dependència hi ha respecte als medicaments veterinaris?


En el decurs del dinar-col·loqui s'aniran tractant aquests temes i els que puguin anar sorgint i també incidirem sobre la sostenibilitat de l'apicultura en el futur.

 

Col·loqui:
Abans del dinar, el ponent farà la seva exposició i després els assistents formularan les seves preguntes i aportacions.

Destinataris:
Qualsevol persona interessada en l'alimentació, en especial en l'apicultura i la seva repercussió en la salut i la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.

 

 

 

 

 

Data: dimecres, 2 d'octubre de 2024

Horari: de 14:00 a 16:00 hores

Lloc: Restaurant Semproniana (C/Rosselló, 148 - Barcelona)

Preu: 25,00 €

Pagament: El preu del dinar s'ha d'abonar en efectiu a l'organitzador, a l'arribada al restaurant.

 

Nota important: Si alguna persona inscrita no pot assistir a l'acte preguem que ho comuniqui al correu de comissions del Col·legi d'Economistes de Catalunya: comissions@coleconomistes.cat, telèfon 934161604 (ext. 42025/42004)

 

 

 

 

 

Presentació:
Sr. Antoni Garcia Gabarra, economista. Membre de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col-legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentàries). Consultor en Regulació Alimentària.

 

Ponent:
Sr. Jaume Cambra Sánchez, professor jubilat de la Facultat de Biologia, Universitat de Barcelona i Apicultor Ecològic.

 

Moderació i cloenda:
Sr. Eduard Arruga Valeri, economista, membre de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Malbaratament i Solidaritat Alimentàries). Entre 2014 i 2017, President del Banc d'Aliments de Barcelona i Director a la Federació Europea de Bancs dels Aliments.

 

 

 

.

 

Aforament limitat (18 pax.)

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA