Programa
Data: 29 de novembre de 2022 (dimarts)
Horari: a les 18.00 hores
Benvinguda:
Sr. Antoni Garcia Gabarra, responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Modera:
Sr. Fernando Ortega Mediero, president de la Comissió d'Indústries Agroalimentàries del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya
Ponències:
"Nutrició de precisió"
Sr. Daniel Ramon Vidal, CEO Biopolis S.L.
"Escenari dels insectes comestibles com a font de proteïna sostenible i saludable"
Sra. Marta Ros Baró, tecnòloga dels aliments i dietista. Doctorant en la UOC.
"La importància dels recursos marins per a la humanitat"
Sr. Peter Lembke, graduat en ciències alimentàries, consultor en Omega 3
Experiències:
"Proteïnes: canvi de paradigma"
Dr. Francesc Borrisser Pairó, tècnic d'innovació de l'àrea d'indústries alimentàries de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
"Carne Cultivada: por un modelo de producción de proteína más equilibrado"
Sr. Iñigo Charola Fernández-Montes, Cofundador y CEO BioTech Foods
"Alimentació funcional. Experiències de nutrició vers l'epigenètica, envelliment i prevenció de malalties"
Sra. Gloria Sabater Sales, directora tècnica i co-fundadora de Salengei S.L.
Cloenda cicle de Jornades:
Sra. Ana Garcia Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sobre la Jornada
L'evolució científica per fer front a l'alimentació humana està obrint nous camps de producció, sobretot preveient que és molt probable que l'escenari futur no permeti poder oferir una producció alimentaria estable basada amb els sistema actuals. És per això que les universitats, els centres de recerca alimentaria i algunes industries alimentàries estan desenvolupant noves fonts d'aliments i noves maneres d'alimentar-nos.
Entre els nous desenvolupaments destaca l'impuls de la proteïna vegetal, menys consumidora de recursos naturals en la seva producció respecte a la proteïna animal. En aquesta mateixa direcció remarcar la importància alimentària de les algues i altres productes del mar. També es valorarà el desenvolupament de carn per cultiu cel-lular o de llet a través de processos biotecnològics, sense la participació d'animals vius. En un apartat diferent cal valorar el rol que poden jugar els insectes tant pel que fa en alimentació animal com alimentació humana.
En general, la Jornada s'aproparà a les noves tendències de consum recolzades en els nous coneixements científics. Així es parlarà d'alimentació funcional orientada a diferents finalitats relatives a la salut. Alhora, s'estudiarà la nutrició de precisió com un pas més en la vinculació de salut i aliments d'una manera individualitzada, atenent a les necessitats del consumidor a partir de paràmetres sanitaris.
Amb aquesta jornada clou el cicle dedicat a la innovació vers una agroalimentació sostenible. A la cloenda d'aquesta Ana Garcia realitzarà una valoració del conjunt del cicle.
Amb la col·laboració de:
Amb el suport i col·laboració
especial de:
Plataforma Zoom
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.