Programa

Data: 25 d'octubre de 2022 (dimarts)
Horari: a les 18.00 hores
Benvinguda:
Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Modera:
Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Ponències:
"Transport de mercaderies en tren com alternativa sostenible"
Sra. Genoveva Climent, directora comercial del Port de Tarragona
La innovació a Mercabarna"
Sr. Pablo Vilanova Montagut, director de Sostenibilitat, Estratègia i Innovació de Mercabarna
"Com orientar el consum vers una alimentació saludable i ecològica?"
Sra. Sophie Pagnon, directora de Comunicació, Marketing i Impacte deVeritas
Experiències:
"Agroparc Penedès"
Sr. Josep Ametller, CEO i cofundador d'Ametller Origen
"Innovació a bonÀrea"
Sr. Ramon Alsina, conseller delegat de Corporació Alimentària Guissona/bonÀrea
"Reptes del transport en els sistemes alimentaris"
Sr. Àlvar Garola Crespo, economista professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental
Cloenda:
Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sobre la Jornada
La Unió Europea ha popularitzat l'expressió del camp a la taula, tanmateix cal unir aquests dos punts i d'aquesta tasca se'n responsabilitza la distribució. Ens referim a la logística, els ports, el transport, els mercats majoristes i els mercats detallistes amb diferents formes (mercats municipals, supermercats, hipermercats, botiga especialitzada, etc.). Alhora cal tenir present les diferents arquitectures de la cadena alimentària amb participació de diferents actors i diferents formes d'agrupació tals com les organitzacions de productors, les cooperatives o d'altres.
La innovació a l'àmbit de la distribució es dirigirà bàsicament a l'eficiència en seguretat, en temps, en costos i, sobretot, en impactes mediambientals. Cal tenir present que el transport és un actor principal en l'emissió de gasos efecte hivernacle.
En un altre sentit serà motiu d'anàlisi l'eficiència en la circularitat del producte on els objectius seran evitar pèrdues, reduir el malbaratament i millorar els processos de reciclatge dels residus vers l'òptim dins d'una bioeconomia circular.
Amb la col·laboració de:

Amb el suport i col·laboració
especial de:


Plataforma Zoom
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.
PROPERA JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE: