Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible - Jornada 5: ''Eines de la distribució per ser més eficient i circular'' | ONLINE

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C006/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)
  • INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGIA AGROALIMENTÀRIES (IRTA)

Programa

 

          Col·legi Enginyers Agrònoms          ICEA          IRTA

 

 

 

 

 

Data: 25 d'octubre de 2022 (dimarts)

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

Benvinguda:

Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

Modera:

Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

Ponències:

"Transport de mercaderies en tren com alternativa sostenible"

Sra. Genoveva Climent, directora comercial del Port de Tarragona

La innovació a Mercabarna"

Sr. Pablo Vilanova Montagut, director de Sostenibilitat, Estratègia i Innovació de Mercabarna

"Com orientar el consum vers una alimentació saludable i ecològica?"

Sra. Sophie Pagnon, directora de Comunicació, Marketing i Impacte deVeritas


Experiències:

"Agroparc Penedès"

Sr. Josep Ametller, CEO i cofundador d'Ametller Origen

"Innovació a bonÀrea"

Sr. Ramon Alsina, conseller delegat de Corporació Alimentària Guissona/bonÀrea

"Reptes del transport en els sistemes alimentaris"

Sr. Àlvar Garola Crespo, economista professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental

 

Cloenda:

Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

loco cicle

 

Sobre la Jornada

 

La Unió Europea ha popularitzat l'expressió del camp a la taula, tanmateix cal unir aquests dos punts i d'aquesta tasca se'n responsabilitza la distribució. Ens referim a la logística, els ports, el transport, els mercats majoristes i els mercats detallistes amb diferents formes (mercats municipals, supermercats, hipermercats, botiga especialitzada, etc.). Alhora cal tenir present les diferents arquitectures de la cadena alimentària amb participació de diferents actors i diferents formes d'agrupació tals com les organitzacions de productors, les cooperatives o d'altres.


La innovació a l'àmbit de la distribució es dirigirà bàsicament a l'eficiència en seguretat, en temps, en costos i, sobretot, en impactes mediambientals. Cal tenir present que el transport és un actor principal en l'emissió de gasos efecte hivernacle.
En un altre sentit serà motiu d'anàlisi l'eficiència en la circularitat del producte on els objectius seran evitar pèrdues, reduir el malbaratament i millorar els processos de reciclatge dels residus vers l'òptim dins d'una bioeconomia circular.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Parc Tecnològic Agroalimentari de Lleida INNO4AGRO

 

 

Amb el suport i col·laboració

especial de:

 

CAJAMAR

 

 

 

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 

PROPERA JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE:

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA