Programa
Data: 21 de juny de 2022 (dimarts)
Horari: a les 18.00 hores
Benvinguda:
Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Modera:
Sr. Manuel Lainez Andrés, consultor extern de Cajamar
Ponències:
"Economia Circular aplicada al sector del boví de carn"
Sr. Eliseu Isla Argelich, president ProVacuno i responsable de boví de la Cooperativa d'Ivars
"Sostenibilitat en la producció ramadera"
Sr. Fernando Estellés Barber, professor titular a la Universitat Politècnica de València - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
"Tecnologies 4.0 aplicades a la pesca i aqüicultura"
Sr. Cristòbal Aguilera Jimenez, biòleg, grau zoologia. Gestor d'Innovació a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)
Experiències:
"Projectes V-Etic i Dry Sist"
Sr. Joan Sanmartín Suñer, soci fundador i director general d'OPP Group (assessoria integral de la producció porcina)
"Projecte FERTIMANURE"
Sra. Gemma Muns Closas, responsable de qualitat, medi ambient i R+D Cooperativa Plana de Vic
"Experiències en Biogas"
Sr. Xavier Flotats Ripoll, professor emèrit d'enginyeria ambiental en la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Cloenda:
Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sobre la Jornada
La ramaderia espanyola ha incrementat notablement la seva productivitat i la seva eficiència en els últims anys, millorant la seva posició competitiva en els mercats internacionals.
Tanmateix, l' impacte ambiental d' aquest tipus de produccions s' ha situat en el centre del debat públic per la repercussió en l' entorn de la pròpia activitat o dels subproductes que es generen a les granges, com a conseqüència del maneig dels animals i de llurs dejeccions. Qüestions com les emissions de gasos d'efecte hivernacle, la contaminació de l'aigua o del sòl o la dependència de matèries primeres de l'exterior, especialment dels suplements proteics com la soja, se sotmeten a discussió.
En el context de les polítiques europees, com el Pacte Verd, o de l'Agenda 2030, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, el sector porta temps treballant en la seva adaptació als canvis normatius i les demandes dels consumidors, que exigeixen la transició cap a un nou model de producció d'aliments més sostenible i respectuós amb el medi ambient.
En aquest objectiu, la cadena de valor de la producció ramadera està adoptant, de forma progressiva, el paradigma de l'economia circular per augmentar l'eficiència dels recursos utilitzats, com pastures, farratges, pinsos, energia, aigua, allargant la seva vida útil a través de l'ocupació dels fems com a fertilitzants biològics, amb l'objectiu d' avançar cap a un impacte neutre en l'entorn.
Amb la col·laboració de:
Amb el suport i col·laboració
especial de:
Plataforma Zoom
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.
PROPERES JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE: