Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible - Jornada 3: ''Tecnologia per a la sostenibilitat de la ramaderia, l'aqüicultura i la pesca'' | ONLINE

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C004/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)

Programa

 

          Col·legi Enginyers Agrònoms          ICEA          IRTA

 

 

 

 

 

Data: 21 de juny de 2022 (dimarts)

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

Benvinguda:

Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

Modera:

Sr. Manuel Lainez Andrés, consultor extern de Cajamar

 

Ponències:

"Economia Circular aplicada al sector del boví de carn"

Sr. Eliseu Isla Argelich, president ProVacuno i responsable de boví de la Cooperativa d'Ivars

"Sostenibilitat en la producció ramadera"

Sr. Fernando Estellés Barber, professor titular a la Universitat Politècnica de València - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural

"Tecnologies 4.0 aplicades a la pesca i aqüicultura"

Sr. Cristòbal Aguilera Jimenez, biòleg, grau zoologia. Gestor d'Innovació a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)


Experiències:

"Projectes V-Etic i Dry Sist"

Sr. Joan Sanmartín Suñer, soci fundador i director general d'OPP Group (assessoria integral de la producció porcina)

"Projecte FERTIMANURE"

Sra. Gemma Muns Closas, responsable de qualitat, medi ambient i R+D Cooperativa Plana de Vic

"Experiències en Biogas"

Sr. Xavier Flotats Ripoll, professor emèrit d'enginyeria ambiental en la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

 

 

Cloenda:

Sr. Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

loco cicle

 

Sobre la Jornada

 

La ramaderia espanyola ha incrementat notablement la seva productivitat i la seva eficiència en els últims anys, millorant la seva posició competitiva en els mercats internacionals.


Tanmateix, l' impacte ambiental d' aquest tipus de produccions s' ha situat en el centre del debat públic per la repercussió en l' entorn de la pròpia activitat o dels subproductes que es generen a les granges, com a conseqüència del maneig dels animals i de llurs dejeccions. Qüestions com les emissions de gasos d'efecte hivernacle, la contaminació de l'aigua o del sòl o la dependència de matèries primeres de l'exterior, especialment dels suplements proteics com la soja, se sotmeten a discussió.


En el context de les polítiques europees, com el Pacte Verd, o de l'Agenda 2030, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, el sector porta temps treballant en la seva adaptació als canvis normatius i les demandes dels consumidors, que exigeixen la transició cap a un nou model de producció d'aliments més sostenible i respectuós amb el medi ambient.
En aquest objectiu, la cadena de valor de la producció ramadera està adoptant, de forma progressiva, el paradigma de l'economia circular per augmentar l'eficiència dels recursos utilitzats, com pastures, farratges, pinsos, energia, aigua, allargant la seva vida útil a través de l'ocupació dels fems com a fertilitzants biològics, amb l'objectiu d' avançar cap a un impacte neutre en l'entorn.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Parc Tecnològic Agroalimentari de Lleida INNO4AGRO

 

 

Amb el suport i col·laboració

especial de:

 

CAJAMAR

 

 

 

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 

PROPERES JORNADES CICLE SOBRE LA INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE:

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA