Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Jornada: ''Sèniors a l'Economia'' | PRESENCIAL

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C082/2021
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COL·LEGI D'ECONOMISTES DE CATALUNYA
  • CENTRE D'ESTUDIS ECONÒMICS I SOCIALS

Programa

 

 

Data: 26 de novembre de 2021 (divendres)

 

Horari: 9.15 a 13.45 hores

 

Lloc: Auditori i Sala d'Actes del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 - 08006 - Barcelona)

Les persones inscrites que entrin en llista d'espera podran seguir l'acte a través de videoconferència (des de la sala d'actes de la 1a planta) per motius d'aforament màxim permès a l'Auditori. Rebran un correu de confirmació amb el material de la Jornada.

 

 

 

 

 

9.15h Inauguració:

Sra. Àngels Fitó Bertran, Vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Sr. Anton Gasol Magriñà, Vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES). Ex Degà i Conseller de la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

9.30h Conferència "Reptes i oportunitats del canvi demogràfic a Europa" - "Vull que Europa entengui i respongui a un dels seus reptes més profunds: el canvi demogràfic" (Dra. Úrsula Von der Leyen, presidenta de la Comisión Europea)

a càrrec del Sr. José Luis Tejedor Azpeitia, Enginyer aeronàutic, master en Administració d'Empreses i master en Màrketing de Productes Industrials. Vicepresident de AGE Platform-Europe

 

10.00h Presentació del Seminari "Sèniors a l'Economia"

Sra. Maite Soler Cera, economista. Presidenta de la Comissió d'Economistes per una Economia Social del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Dra. Isabel Sierra Navarro, doctora en Psicologia - Psicologia Social i de la Salut. Especialista en benestar social i salut.

 

10.30h Descans

 

11.00h - Taula 1: "Tendències i innovació en la societat i el consum"

Sr. Lluís Torrens Melich, economista. Especialista en Acció Social.

Sr. Víctor García Soriano, diplomat en Ciències Empresarials i PMD - Gerència i Administració Empresarial, General per ESADE. Delegat i portaveu de l'Asociación Española de Centros y Parques Comerciales (AECC)

Coordinadora - Dra. Isabel Sierra Navarro, doctora en Psicologia - Psicologia Social i de la Salut. Especialista en benestar social i salut.

 

12.00h - Taula 2: "Avenços en els serveis per a una millor qualitat de vida"

Sr. José Augusto García Navarro, llicenciat en Medicina - especialitat en Geriatria. President de la Societat Espanyola de Gerontologia.

Coordinadora - Sra. Elisa Sala Mozos, llicenciada en Dret. Consultora i Investigadora Social.

 

12.45h - Taula 3: "Els sèniors en l'àmbit del treball, remunerat o voluntari"

Sr. Miguel Ruiz Sánchez, enginyer i Màster per la UPC i la UB

Sra. Helena Martínez Ferrer, responsable de l'Àrea d'Integració i Diversitat a l'Empresa de la Fundació PIMEC

Coordinadora - Sra. Laura Rosillo Cascante, consultora experta en envelliment. Age Management.

 

13.30h - Conclusions i Cloenda

Sra. Maite Soler Cera, economista. Presidenta de la Comissió d'Economistes per una Economia Social del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Sr. Eduard Arruga i Valeri, economista. Vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES) i president de la Societat Catalana d'Economia.

 

 

 

 

 

Sobre la Jornada:

 

El passat 27 d'Abril es va anunciar la realització d'un Seminari de reflexió i propostes al voltant de la realitat de les persones grans a Catalunya, des d'un punt de vista social i econòmic. La longevitat i les millores en la qualitat de vida de la població aporten múltiples oportunitats per a una visió més integradora i modernitzada de la gent gran a la societat, més enllà dels anàlisis habituals fins ara, centrats en la despesa en serveis.

 

Des del mes de maig fins a l'octubre ambdues entitats han estat cooperant per desenvolupar cinc temes essencials, amb la participació d'experts i expertes de sectors diversos, amb el doble objectiu de fer una anàlisi acurada de la situació actual i també i, especialment, elaborar propostes de millora.

 

En aquesta Jornada es presentaran els resultats de dit treball, en el que han participat, en un moment o altre, més de cinquanta professionals, responsables d'entitats i acadèmics, tres sectors que considerem prou representatius per a una validació adequada dels resultats.

 

A més de presentar els resultats, volem que la Jornada serveixi per aprofundir en algun dels reptes principals per a un abordatge de la qualitat de vida i participació de les persones grans a la societat i també per copsar l'interès i compromís d'entitats públiques i privades en la posada en marxa d'aquestes millores.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA