Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Jornada EN DIRECTE: ''Barcelona, capital de l'agroalimentació catalana''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C062/2021
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS AGRONOMS

Programa

 

Conferència en directe (online)

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Per tramitar la inscripció en aquesta activitat és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe de l'acte.

Inscripcions obertes fins el dia anterior, a les 23.59h.

 

 

 

 

 

                      Enginyers Agrònoms

 

 

 

 

Data: 21 d'octubre de 2021

 

Horari: de 9 a 14 hores

 

 

 

PROGRAMA

 

9 h Benvinguda

Sr. Oriol Amat Salas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sra. Conxita Villar Mir, degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

 

Moderadora de la Jornada:

Sra. Ana Garcia Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

Desenvolupament de la Jornada:

 

9.15 h Presentació de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

Sr. Oriol Estela Barnet, director del Pla Estratègic de l'Àrea Metropolitana

 

10.15 h La sostenibilitat com a objectiu complex

"La sostenibilitat en el sector primari"

Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

"La sostenibilitat en el sector secundari"

Sr. Fernando Ortega Mediero, president de la Comissió d'Indústries Agroalimentàries del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

 

11.05 h Descans

 

11.15 h Construint llaços entre l'urbà i lo rural

Sr. Josep Presseguer Gené, CEO Fruits de Ponent

Sr. Oriol Estela Barnet, director del Pla Estratègic de l'Àrea Metropolitana

 

 

12.00 h Taula Rodona sobre : Diverses vies del camp a la taula

Contrast de visions i posada en pràctica sobre l'estratègia del camp a la taula

 

Moderadora del debat:

Sra. Mercè Raventós Santamaria, delegada de Barcelona del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

 

Ponents:

Sra. Silvia Domènech Arimany, directora general adjunta a la Cooperativa la Fageda

Sr. Jaume Alsina Calvet, president de Bon Àrea

Sr. Jordi Valls i Riera, director de Mercabarna

Sr. Míriam Soteras Perez, directora del Mercat Arrels

 

 

14 h Cloenda

 

 

 

 

 

Barcelona, Capital de la Agroalimentació catalana

 

Sobre la Jornada:

 

La agroalimentació és un sector estratègic de la nostra economia integrat per gran quantitat d'elements que interaccionen i participen formant un ecosistema propi que evoluciona des de la producció primària, la industria de transformació, la comercialització i distribució fins arribar al consumidor final.

 

Cada dia podem disposar en la nostra taula dels aliments que ens nodreixen i dels quals gaudim perquè hi ha al darrera tota una cadena de valor diversa que es veu afectada per les noves tendències en el consum, els nous hàbits, les noves normatives i tot aquell factor que generi canvi i transformació.

 

La sostenibilitat o desenvolupament sostenible, entesa en les seves tres vessants (economia, medi ambient i societat) és un concepte que està inundant de forma progressiva i intensa tota la nostra societat. El nostre sector agroalimentari no és aliè a tal fet i ja està comportant canvis importants en totes les baules de la cadena de valor.

 

Com poder fer compatible el nostre model econòmic amb el medi ambient és un objectiu de la nostra societat, i això també afecta al nostre ecosistema agroalimentari. Green Deal i la seva concreció en l'estratègia Farm to Fork es tradueix en un repte de vital importància que generarà importants canvis en la cadena de valor, si bé ja tenim empreses que ho estan portant a terme amb èxit.

Com fer que l'entorn urbà i l'entorn rural generin línies d'enteniment, coordinació i sinèrgia tot generant objectius compatibles i que beneficiïn mútuament a ambdues parts. Fer que el vincle que genera el sector agroalimentari vaig més enllà tot generant ponts d'enteniment i acció comú.

 

 

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA