Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Cicle de jornades EN DIRECTE Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya | Jornada 1: ''Transformació sostenible dels sistemes alimentaris''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C005/2021
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA TERRITORIAL I URBANA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)

Programa

 

Jornada en directe (online)

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Per tramitar la inscripció a l'activitat és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23.59h.

 

 

 

 

                      ICEA

 

 

 

 

 

Data: 14 d'abril de 2021

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

 

Benvinguda i Presentació:

 

Sr. Oriol Amat Salas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sr. Jordi Sala Casarramona, president de la Institució Catalana d'Estudis Agraris - ICEA

 

 

Ponències:

 

"Innovació per a aconseguir sistemes agroalimentaris sustentables"

Sr. Ruben G. Echeverría, director general emèrit del Centre Internacional d'Agricultura Tropical (CIAT-CGIAR)

 

"La visió de la UE sobre la transformació alimentària"

Sr. Ricard Ramon i Sumoy, cap d'unitat adjunt de la Direcció General d'Agricultura de la Comissió Europea

 

"Alimentació, bioeconomia i canvi climàtic"

Sr. Gabriel Borràs Calvo, responsable de l'Àrea d'Adaptació de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic

 


Experiències:

 

"Transformar la viticultura"

Sr. Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres


"Biomarket"

Sra. Ingrid Buera Nadal, Directora de Marketing i Clients de Mercabarna


"L'experiència d'Heura Foods"

Sr. Marc Coloma Pascual, CEO & Co-Founder d'Heura Foods

 

 

Modera:

Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

 

Logo Jornades Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya Sobre la Jornada

 

Al 2050 caldrà alimentar 10.000 milions de persones i tanmateix, més enllà del repte ingent que això representa, cal tenir present que l'alimentació és molt més que menjar. Per tal que en el futur puguem garantir aliments segurs i nutritius per a tothom sense transgredir els límits planetaris, és imprescindible que avancem cap a models de producció més sostenibles i també que modifiquem els nostres actuals patrons de consum. Sense una transformació en profunditat dels actuals sistemes alimentaris no serà possible avançar vers els compromisos de l'acord de París, els 17 ODS de l'Agenda 2030 o el Green Deal europeu, ja que en bona mesura totes aquestes estratègies depenen de que puguem disposar de sistemes alimentaris més saludables, més sostenibles i equitatius.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Col·legi d'Enginyers Agrònoms Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021INNO4AGRO IRTAOficina del Regant del DARPParc Científic Tecnològic Agroalimentari de Lleida

 

 

 

 

Amb el suport de:

 

Oficina de la Comissió Europea a Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA