Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Col·loqui Què mengem? EN DIRECTE: ''Fruits secs: per què hem d'incorporar-los a la nostra dieta?''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C131/2020
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

 

CONFERÈNCIA EN DIRECTE (WEBINAR)

 

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Per tramitar la inscripció a l'activitat és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23.59h.

 

 

 

 

Data: dijous, 15 d'abril de 2021

 

Horari: de 18:00 a 19:00 hores

 

 

 

 

 

Presenta:

Sr. Antoni Garcia Gabarra, consultor en Regulació Alimentària. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària)

 

Ponent:

Sra. Sandra Climent Queralt, economista i MBA en Comerç Internacional. Responsable Internacional a Crisolar. Coordinadora Tècnica de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 

Modera:

Sr. Xavier Ticó Camí, gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació).

 

 

 

 

 

Presentació:

Amb la publicació de l'estudi PREDIMED es va confirmar la importància del seguiment d'una dieta equilibrada i saludable, basada en la ingesta de proteïna vegetal per sobre de l'animal; l'anomenada Dieta Mediterrània que conté, entre d'altres aliments, Fruits Secs.

Serà en aquest grup d'aliments que centrarem la ponència i en l'estudi dels principals fruits secs a nivell mundial: ametlla, avellana, nous, festucs i pinyons.

Veurem quins son els principals països productors a nivell mundial, amb dades de producció, exportacions, consums, etc.
Parlarem de les diferencies entre Fruits Secs nacionals i d'importació, així com dels valors nutricionals i de la importància en la nostra salut.

I per últim presentarem un estudi de l'impacte que ha tingut la COVID.19 en el consum dels fruits secs a nivell domèstic.

 

Objectius:

  • - Donar a conèixer la importància que tenen els Fruits Secs en la nostra salut
  • - Saber les principals diferencies entre un Fruit Sec d'importació en front d'un de nacional
  • - L'efecte de la Covid-19 en les llars del nostre país

 

 

Col·loqui:

Mentre duri el webinar, hi haurà obert el canal de preguntes i respostes, per poder plantejar preguntes per escrit a la ponent.

 

 

Destinataris:

Qualsevol persona interessada en l'economia agroalimentària i de la economia en general. En particular sobre producció, comerç, consum i qualitats nutricionals i saludables dels fruits secs.

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA