Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Col·loqui Què mengem? EN DIRECTE: Ingredients funcionals i plantes medicinals en relació a la salut: present i futur

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C103/2020
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

 

CONFERÈNCIA EN DIRECTE (WEBINAR)

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.

Aquests actes ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.

Un cop s'hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.

 

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior.

 

 

 

DATA: Dijous, 22 d'octubre de 2020

HORARI: de 18:00 a 19:30 hores

 

 

 

PRESENTA:

Sr. Antoni Garcia Gabarra, consultor en Regulació Alimentària. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària)

 

PONENTS:

Sr. Xavier de Diego, Doctor en Farmàcia, Màster en Gestió Empresarial en Industria Farmacéutica per la Universitat de Barcelona, Acadèmic Corresponent Electe de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Ha estat Vocal de Plantes Medicinals de la Secció Catalana de la Asociación Española de Farmacéuticos de Industria (A.E.F.I.) des de 1981 fins a 1991, Membre del Grupo Nacional de Expertos en Fitoquímica de la Real Farmacopea Española des de 1992 fins a 2005 i Director Tècnic de diversos laboratoris i empreses d'alimentació nacionals i internacionals.

Sra. María José Alonso, Farmacèutica comunitària, Especialista en Farmàcia Galènica i Industrial, Sòcia d'Honor de SEFIT (Societat Espanyola de Fitoteràpia), Diplomada en Plantes Medicinals i Fitoteràpia per la Universitat de Montpellier. Professora dels Postgraus en Fitoteràpia Clínica i Fonaments de Fitoteràpia de IL3 (UB) i en l'assignatura "el Futur de l'Alimentació" del Màster de Nutrició i Salut de la UOC. Ha estat Vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona de 1997 a 2016.

 


MODERA:

Sr. Xavier Ticó Camí, gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació).

 

 

 

 


COL·LOQUI

Mentre duri el Webinar, hi haurà obert un xat per poder plantejar preguntes per escrit a la ponent.

 

PRESENTACIÓ

Dimensió del mercat d'ingredients funcionals a Europa. Què ens poden aportar els aliments funcionals, i especialment les plantes medicinals i els seus derivats, davant el ressorgiment de l'interès social per l'alimentació saludable originat per la pandèmia del COVID-19. Aspectes pendents en la seva regulació europea que semblen reactivar-se en les noves circumstàncies derivades del Pacte Verd europeu i de la pandèmia.

 

OBJECTIUS

  • - Aproximar-se a les particularitats que tenen els aliments funcionals, els complements alimentaris, els seus avantatges i límits, i la seva regulació europea.
  • - Comentar l'interès de les propietats saludables que ens poden aportar aquest tipus d'aliments i els límits legals de les declaracions de salut que s'hi poden fer.

 

DESTINATARIS

Qualsevol persona interessada en els àmbits de la nutrició, la recerca alimentària sobre nutrició i salut, i la comunicació dels beneficis dels nutrients i altres components dels aliments.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA