Programa
FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.
DATES: 10 d'octubre de 2024.
HORARI: de 16.00 a 17.30 h.
PREU DE COL·LEGIATS: 50 €
PREU DE NO COL·LEGIATS: 65 €
PROFESSOR:
Sr. Daniel Cuyás Prat, advocat. Conseller de Cuatrecasas. És expert en recaptacions de deutes tributaris (ajornaments i fraccionaments, compensacions i altres mecanismes per diferir el pagament d'impostos).
Sra. Beatriu Puig Delgado, advocada de Cuatrecasas. És experta en litigació tributària.
PRESENTACIÓ:
A partir de la Llei 13/2023, de 24 de maig de 2023, es va aprovar un canvi rellevant als efectes de corregir els errors que el contribuent hagi pogut cometre en autoliquidacions prèvies. Així, es va modificar l'article 120.3 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària per introduir la figura de l'autoliquidació rectificativa en aquells tributs en què la seva normativa ho estableixi expressament. I el Reial decret 117/2024, de 30 de gener, va modificar els Reglaments relatius a cinc impostos: l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l'Impost sobre Societats (IS), l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), els Impostos Especials (IIEE) i l'Impost sobre els Gasos Fluorats d'Efecte Hivernacle (IGFEI).
Partim d'un sistema tradicional dual que inclou autoliquidacions complementàries i sol·licituds de rectificació en què només es permet la presentació d'una nova autoliquidació (complementària) quan l'error perjudica l'Administració. Per contra, en el cas que l'error perjudiqui al contribuent, s'ha de sol-licitar la rectificació de l'autoliquidació mitjançant un escrit que ha d'adreçar a l'òrgan competent on provi l'error comès i havent d'esperar, posteriorment, a què sigui aquest òrgan qui acordi o denegui la rectificació instada.
L'objectiu de l'autoliquidació rectificativa, segons l'Administració Tributària, és simplificar aquest darrer procediment, de manera que les autoliquidacions complementàries i rectificatives tinguin un funcionament essencialment idèntic.
En aquest webinar analitzarem en profunditat aquesta nova figura de l'autoliquidació rectificativa. En particular, veurem quines novetats introdueix respecte del sistema vigent fins a la data, a quins impostos afecta i quan entrarà realment en vigor per a cadascun d'ells. A més, com la nova regulació no resol tots els interrogants, farem referència als dubtes i problemàtiques que pot generar, prestant especial atenció als possibles riscos de sancionabilitat.