Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

8 abr 2022

II Fòrum inversor EconomistesBAN | Projectes liderats per dones

Notícies

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La xarxa d'inversors/es privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya EconomistesBAN ha organitzat el 7 d'abril una segona edició del Fòrum Inversor de projectes liderats per dones, de sectors variats i amb elevat potencial de creixement, amb l'objectiu de seguir donant suport a l'emprenedora femenina i a la creació de riquesa i ocupació al territori.

 

La vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya Àngels Fitó Bertran ha donat la benvinguda al fòrum recordant com, segons el darrer informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor) per Espanya, "en les darreres dècades s'ha produït un gran avenç en les xifres de participació de les dones en l'activitat emprenedora si bé aquestes xifres semblen indicar que les dones opten per emprendre, en part, com a conseqüència d'una major dificultat d'accés al mercat laboral". "Si volem que l'emprenedoria femenina tingui igual o més èxit que la liderada per homes és necessari que també es promogui la paritat a nivell laboral, familiar i institucional", ha afegit la vicedegana.

 

A continuació, el president d'EconomistesBAN Pol Font i Fàbregas ha recordat que EconomistesBAN té com a objectiu crear un espai empresarial i d'emprenedoria que permeti, als empresaris i emprenedors, presentar els seus projectes, validar-los i buscar recursos per al seu desenvolupament. La directora d'EconomistesBAN Marta Alsinella i Solsona ha presentat els 6 projectes seleccionats, els quals han presentat detingudament les seves responsables:

 

PROCESS TALKS (SaaS): Tecnologia per facilitar l'automatització de processos i integració d'apps a les empreses, mitjançant un entorn conversacional per veu o per text. La idea intuïtiva de la tecnologia consisteix en realitzar les dues etapes (modelatge i automatització) parlant o escrivint text lliure. L'objectiu és canviar completament la forma d'interaccionar amb les eines de low-code/no-code, de manera que tots els perfils d'una organització, no només els perfils tècnics, puguin utilitzar la tecnologia.

 

VADECITY (Mobilitat Sostenible): Xarxa d'estacions de transport urbà que permet la càrrega elèctrica, l'aparcament segur per a bicicletes i patinets. A més permet la captura de dades de mobilitat urbana monetitzables en temps real, donant solució a empreses, municipis i ciutadans.

 

THE BLUE BOX (Medical Device): The Blue Box és un dispositiu mèdic/eNose alimentat amb intel·ligència artificial per a la prova del càncer de mama d'una manera no invasiva, lliure de radiacions i de baix cost, utilitzant l'olor de l'orina. Es preveu començar la pre-industrialització de l'aparell a finals de 2023 i sortir a mercat al 2024.

 

BLETA (Tech): Dispositiu que ajuda a reduir la bretxa digital en les persones grans a través de tablets fàcils d'utilitzar i servei d'acompanyament. Producte ja al mercat amb vendes mensuals en creixement. Té una interfície fàcil d'utilitzar, amb botons i textos grans, apps dissenyades i seleccionades específicament per aquest col·lectiu. A més, es pot personalitzar segons les necessitats de cada client.

 

THE SMART LOLLIPOP (Health Tech): The Smart Lollipop és el dispositiu mèdic, basat en un caramel intel·ligent, que diagnostica malalties a través d'una mostra de saliva i digitalitza els resultats a una plataforma online. Compten amb un primer prototip que els ha permès realitzar els primers estudis pre-clínics amb usuaris. Aquest 2022 es faran els estudis clínics a l'Hospital Sant Joan de Déu i Hospital HN de Nens de Barcelona.

 

MIISTICO (Marketplace): La primera plataforma digital espanyola que connecta a professionals de serveis místics de qualitat i confiança (tarot, astrologia, numerologia i altres) i productes amb clients de tot el món. Durant el seu primer any en funcionament ja han facturat i tenen més de 60.000 usuaris. El seu mercat objectiu s'estima en 2,4 bilions d'euros al 2024.

 

Finalment, en aquesta edició especial del Fòrum Inversor d'EconomistesBAN s'ha comptat amb un diàleg entre la presidenta de la Comissió d'Economia de la Igualtat i la Diversitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya Ester Oliveras Sobrevias i la cofundadora i CPO d'Incapto Coffee Beatriz Mesas i López per conèixer la seva experiència com a emprenedora d'èxit.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA