La seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya de Lleida acull per primera vegada la 59ª Edició del Fòrum d’Inversió d’EconomistesBAN amb una assistència de prop de 90 persones
Notícies
La seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya de Lleida ha acollit per primera vegada la 59ª Edició del Fòrum Inversor organitzat per la xarxa de Business Angels del Col·legi d'Economistes de Catalunya EconomistesBAN per posar en contacte emprenedors/es i inversors/es i a la qual han assistit de forma presencial i online prop de 90 persones.
El president d'EconomistesBAN Pol Font, el president de la seu del CEC de Lleida Josep M. Riu i Vila, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida Jordi Verdú i Paijà, la regidora de Promoció de Cultura i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Lleida Pilar Bosch i Vilana, el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida Eduard Cristóbal i Fransi i el president de la Cambra de Comerç de Lleida Jaume Saltó i Albareda, van donar la benvinguda als assistents recordant la importància de l'emprenedoria, la innovació, la recerca i el desenvolupament en les comarques de Lleida.
A continuació ha tingut lloc la presentació de la LÍNIA DE STARTUP CAPITAL DE COINVERSIÓ D'ACCIÓ per part de l'Oriol Sans i Ballart, Senior Manager de l'Àrea de Startups d'ACCIÓ.
Posteriorment, el responsable d'emprenedoria d'EconomistesBAN Enric Serle, va introduir la presentació de 6 projectes emprenedors:
ISENSI (Wellness & Beauty): Projecte creat per oferir solucions innovadores que milloren la vida de les persones. El primer producte és un nou concepte de hidroteràpia amb estimulació cognitiva per la gent gran i persones amb capacitats diverses. Es tracta d'una cabina que millora la seguretat, la dignitat i el benestar de les persones durant la seva higiene personal, només consumeix 15 litres per cicle i s'auto desinfecta abans de cada cicle. Actualment també estan desenvolupant un nou projecte de "dutxa d'higiene per a llars", juntament amb el govern de Castella i Lleó, per facilitar la higiene de persones grans que viuen de manera autònoma.
WTSWRNG (Healthtech): Wtswrng és una eina de triatge i de validació de símptomes d'atenció primària única doncs utilitza el llenguatge universal de les imatges i dibuixos. No cal que el pacient parli un idioma en concret ni que estigui alfabetitzat per a poder obtenir consells bàsics de salut. Tan sols cal que navegui (fent clic) a les imatges que representen els símptomes que té i obtindrà els consells. L'app informa del tipus d'atenció sanitària (metge capçalera, especialista, emergència) que necessita el pacient o si no és important i no cal atenció; també indica on trobar aquesta assistència mèdica i recomana quan anar-hi (amb urgència o en els propers dies), pel que evita que els pacients o professionals sanitaris viatgin innecessàriament.
FEEDER (Adtech): Saas desenvolupat per ajudar als creadors de contingut i equips de màrqueting a obtenir feedback sobre les seves campanyes i creacions gràcies a la seva IA . Eina d'anàlisi d'audiències en temps real a través d'una IA de reconeixement facial. Anàlisi directa de les emocions amb mètriques de dades de reacció, permetent i entenent fàcilment els punts positius i negatius. L'algorisme de Feeder tradueix les Emocions en mètriques qualitatives, centrant-se en les KPIs que ajuden a entendre com l'audiència interpreta el contingut: Engagement i Impacte.
ORATREX (Blockchain): Han desenvolupat una plataforma per convertir entrades per a esdeveniments en actius digitals únics i infalsificables, habilitant a més, un canal de venda fan-to-fan controlat pel promotor. Solucionen dos problemes, la inseguretat de les solucions actuals per transferir entrades d'esdeveniments entre usuaris per culpa de les entrades falses oferint un canal fiable controlat pel promotor i la impossibilitat per part de promotors i patrocinadors d'accedir als fans que realment tenen les entrades per oferir promocions exclusives per haver invertit en veure en viu als seus ídols.
DIPNEO (Healthtech): Dispositiu de ventilació per a la primera intervenció amb pacients amb aturada cardiorespiratòria. Volen convertir-se en el primer reanimador automàtic utilitzat per una sola persona i no necessàriament experimentat. La persona no necessita aplicar força a l'equip ni manipular excessivament el dispositiu i, per tant, no és subjectiu per al prestador de l'assistència. Infondrà aire a la persona mitjançant un mètode electromecànic i el procediment esdevé objectiu. Es tracta d'una spin-off d'EURECAT i la tecnologia està patentada. Ja han provat el MVP a l'Hospital de Sant Pau.
AEROFOR (Agrotech) : Pack d'Integració 360º de la tecnologia dron en les aplicacions de productes fitosanitaris. Actualment integra tots els serveis per l'agricultura 4.0: formació homologada i regulada, distribució oficial de drons, gestoria i assessoria aeronàutica i de sanitat vegetal, assegurances. S'està treballant també en el disseny i assemblatge d'un dron d'alta capacitat (> 40 litres), amb accessoris modulars per a fer més polivalent el dron en quant a les diferents aplicacions i formats de productes fitosanitaris i fertilitzants agrícoles, amb propietat de les dades compartida amb l'usuari. També es crearà el software de comandament del dron per a la integració d'aplicacions relacionades en l'àmbit de l'agricultura 4.0.
També vàrem comptar amb l'entrevista a dos emprenedors de Lleida per explicar-nos la seva experiència en la presentació del seu projecte en altres fòrums anteriors d'EconomistesBAN i el contacte posterior amb inversors. En Pol Font, president d'EconomistesBAN, va moderar l'entrevista a Marc Santamaria, Co-fundador de Dàlia i a Montserrat Vilarrubí, COO & Cofundadora d'Uniscool.
Si estàs interessat/da a formar part de la Xarxa de Business Angels del CEC o del Club d'Inversors d'EconomistesBAN o dirigeixes o formes part d'un despatx professional que vol col·laborar amb la xarxa per tal de vehiculitzar-hi inversors i/o emprenedors a través d'EconomistesBAN, pots contactar-nos enviant un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat