Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

3 des 2021

Fòrum inversor EconomistesBAN | edició 46 (sector health)

Notícies

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

EconomistesBAN, la xarxa d'inversors/es privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya que posa en contacte emprenedors i inversors, va organitzar el 2 de desembre la 46ª edició del Fòrum Inversor en format online i centrat en aquesta ocasió en el sector health.

 

El president d'EconomistesBAN Pol Font va donar la benvinguda als inversors participants i la directora d'EconomistesBAN Marta Alsinella va presentar els 6 projectes seleccionats:

 

EXHEUS: Start-up que ha desenvolupat un test genètic que analitza com s'activen tots els gens del cos mitjançant l'anàlisi de l'ARN i la intel·ligència artificial. EXHEUS permet corregir l'activació dels gens que perjudiquen el nostre organisme mitjançant recomanacions personalitzades.

 

ALA DIAGNOSTICS: Tenen l'únic biomarcador específic per al diagnòstic de l'Esclerosi Múltiple en sang validat clínicament en més de 500 persones. La prova diagnòstica és ràpida, senzilla, econòmica, no invasiva, aplicable al diagnòstic precoç de la malaltia i de fàcil integració en la rutina clínica. Han desenvolupat i validat un algoritme diagnòstic que permet eliminar l'error en el diagnòstic de l'Esclerosi Múltiple, el cost sanitari del qual pot arribar als 20.000 milions d'euros l'any.

 

BIOECLOSION: Bioeclosion utilitza el seu dispositiu mèdic pel diagnòstic ràpid per la detecció precoç de malalties que afecten la salut global. S'ha focalitzat en el desenvolupament de biosensors magnètics que proporcionen una solució transversal amb una àmplia gamma d'aplicacions de diagnòstic tant en humans, animals, seguretat alimentària i els controls ambientals.

 

DERMAVISION: Dermavision ha desenvolupat un aparell mèdic pel control i la detecció precoç del melanoma (el principal tipus de càncer de pell). Es tracta d'un dispositiu que mitjançant intel·ligència artificial és capaç de digitalitzar en 5 minuts tota la informació necessària pel diagnòstic del melanoma de forma automàtica.

 

PSICOTERÀPIA VR: Start up que ha desenvolupat un diagnòstic i tractament de trastorns neurocognitius de salut mental, mitjançant intel·ligència artificial i realitat virtual.

 

EPHION HEALTH: Plataforma digital que permet determinar la capacitat funcional i de mobilitat d'un pacient. Integren les dades de salut de diferents dispositius i facilita al professional de la salut una única lectura fàcilment comprensible per determinar l'estat de salut del pacient. Ja tenen 3 pilots en funcionament a l'Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Sant Pau i Quirón Salut.

 

La 46ª edició del Fòrum Inversor d'EconomistesBAN també va comptar amb la conferència de Melqui Calzado, secretari general de CataloniaBio & Health Tech, l'entitat que representa les empreses del sector de la biomedicina i la salut a Catalunya. Melqui Calzado va destacar que "la ciència avança a un ritme vertiginós amb tecnologies com la nano robòtica, el microbioma o la genòmica per salvar vides i fa falta capital perquè arribi als pacients". A més va recordar que en el sector salut hi ha tres grans tipologies de projecte, biopharma, medtech i digitaltech i va explicar que "cada subsector té les seves pròpies regles de joc en relació al temps que necessita una idea fins que arriba al mercat, el risc tecnològic, la necessitat de finançament, el retorn i el termini del retorn". En aquest sentit va explicar que "les empreses de digital health són les que menys temps necessiten per accedir al mercat i les que tenen un risc tecnològic i una necessitat de finançament més moderats, mentre que els retorns són més elevats en el sector biopharma i medtech".

 

Per a més informació sobre futurs fòrums inversors podeu enviar un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA