Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió de Retail del Col·legi d’Economistes de Catalunya demana que s’accelerin els ajuts directes al sector del comerç al detall, restauració, hostaleria, serveis i turisme

Notícies

25 mar 2021

La Comissió de Retail del Col·legi d’Economistes de Catalunya demana que s’accelerin els ajuts directes al sector del comerç al detall, restauració, hostaleria, serveis i turisme

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

La Comissió de Retail del Col·legi d'Economistes de Catalunya ha emès un posicionament públic per alertar que l'impacte de la pandèmia i l'acceleració de la digitalització fan especialment urgent l'arribada d'ajuts directes a les empreses del sector del retail equiparables a les que han rebut les empreses d'altres països de la Unió Europea; el coneixement profund dels mecanismes amb els que competeixen els operadors globals, així com un esforç de regulació i acompanyament de les empreses que, en definitiva, contribuirà a promoure l'interès general de Catalunya.


En aquest sentit fan una sèrie de propostes de mecanismes d'ajuts directes:


1. Préstecs a Llarg Termini: Refinançament de les línies de crèdit amb préstecs ICO amb opcions de recapitalització del deute i períodes d'amortització de fins a 10 anys.


2. Ajuts a fons perdut per compensació de pèrdues: Fins a un 40% de la pèrdua de facturació durant els trimestres segon, tercer i quart del 2020. Incloure a totes aquelles empreses que acreditin descens de facturació sense el límit del 30%.


3. Possibilitat de reajustar les plantilles com a conseqüència de tancaments forçosos de centres de treball.


4. Règim fiscal excepcional per la depreciació d'existències provocades per la pèrdua de valor per a les empreses que acreditin una aturada de l'activitat comercial que afecti a la seva rotació. Possibilitat d'imputació a pèrdues directes de l'exercici la depreciació d'estocs.


5. Supressió de taxes i impostos municipals vinculats als períodes d'afectació a l'activitat i en especial de l'impost d'activitats econòmiques (IAE).

 

[+] Nota de premsa

 

[+] Posicionament de la Comissió de Retail del CEC en relació a la situació actual del sector


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA