Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El CEC i l’ACCID organitzen un acte per presentar el llibre “Invertir, Bolsa y Mercados: mitos, anécdotas y realidades” i abordar els objectius de la Borsa de Barcelona dins el Grup SIX [VIDEO]

Notícies

20 set 2022

El CEC i l’ACCID organitzen un acte per presentar el llibre “Invertir, Bolsa y Mercados: mitos, anécdotas y realidades” i abordar els objectius de la Borsa de Barcelona dins el Grup SIX [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) van organitzar conjuntament un acte a la seu del CEC a Barcelona en què el president executiu de Borsa de Barcelona Eduardo Ansaldo va parlar dels objectius de Bolsas Mercados Españoles i l'economista i exresponsable del Servei d'Estudis de la Borsa de Barcelona Jaume Carbonell va presentar el seu llibre "Invertir, Bolsa y Mercados: mitos, anécdotas y realidades".


El degà del CEC Carles Puig de Travy va donar la benvinguda a l'acte destacant "la importància de parlar de temes financers i borsaris perquè una ciutat com Barcelona necessita una borsa potent com a part fonamental del desenvolupament econòmic de la ciutat i el país".


La presidenta de l'ACCID Montserrat Casanovas va presentar els ponents. En primer lloc, el president executiu de Borsa de Barcelona Eduardo Ansaldo va impartir la conferència "Bolsas Mercados Españoles (BME) en el Grupo SIX: Nuevos tiempos, mismos objetivos". Ansaldo va fer un repàs de la història de les borses espanyoles fins arribar a l'any 2020 quan "el grup suís SIX va culminar una OPA sobre el total del capital del grup BME per més de 2.500 milions d'euros, excloent-lo de cotització". El president executiu de Borsa de Barcelona va explicar que "l'any 2020, coincidint amb la pandèmia, vàrem iniciar un procés d'integració funcional a nivell global" i va afegir que "els objectius ara són tenir més volum i abast a nivell internacional, ser més eficient a nivell empresarial, ampliar el negoci en actius digitals, millorar l'oferta de dades ESG, reduir el deute net i aconseguir la plena integració de BME dins del grup".


A continuació, l'economista i exresponsable del Servei d'Estudis de la Borsa de Barcelona Jaume Carbonell va presentar el seu llibre 'Invertir, Bolsa y Mercados: mitos, anécdotas y realidades' d'Editorial Profit destacant que "és una guia per comprendre conceptes que tenen a veure amb la inversió i la seva relació amb l'economia real com són el mercat de capitals, la borsa, la renta fixa, el deute de l'estat, les tècniques per comprar accions, el mercat de futurs o les criptomonedes". Carbonell va afegir que al llibre també es parla de "la història de les borses i els índexs borsaris a nivell mundial, així com de vivències a la Borsa de Barcelona, entre d'altres".


Finalment, l'exdegà del CEC i conseller de la Junta Directiva de l'ACCID Oriol Amat va cloure l'acte recomanant la lectura del llibre de Jaume Carbonell i subratllant que "serveix per relativitzar el que les persones sabem i podem preveure sobre la borsa i els mercats".

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA