Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán subratllen la necessitat de millorar el disseny de les polítiques per a la cohesió social [VÍDEO]

Notícies

14 jul 2021

Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán subratllen la necessitat de millorar el disseny de les polítiques per a la cohesió social [VÍDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha organitzat una sessió virtual centrada en les polítiques socials per a la cohesió social presentada pel degà del CEC Oriol Amat i amb la participació de l'economista en cap de CaixaBank Enric Fernández, la professora de l'IESE i Consellera del Banc d'Espanya Núria Mas, l'economista en cap del Banc Sabadell i membre de la Junta de Govern del CEC Sofía Rodríguez i el director del Centre de Polítiques Econòmiques EsadeEcPol Toni Roldán.


En primer lloc s'ha parlat de la importància de la cohesió social i l'impacte que hi ha tingut la pandèmia de la COVID-19. També s'han apuntat propostes per a una major cohesió social mitjançant una re definició del contracte social amb l'impuls i la millora del disseny de polítiques redistributives per protegir i pal·liar desigualtats ja existents mitjançant impostos i transferències socials.


A la sessió s'ha subratllat que, entre les polítiques pre-distributives, destaquen les educatives, laborals i les d'accés a l'habitatge i la salut.


Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán han coincidit que la millora de les polítiques econòmiques dedicades a millorar la cohesió social exigirà dedicar-hi més recursos que es poden obtenir mitjançant la re priorització de la despesa i l'augment dels ingressos. Fernández, Mas, Rodríguez i Roldán també s'han mostrat convençuts que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència és una bona oportunitat per millorar la cohesió social ja que compta amb línies d'actuació transversals que poden contribuir a reactivar l'ascensor social.


El cicle de conferències "Economia espanyola: mirades de llarg termini" es va iniciar el 6 de maig analitzant els fons europeus, va tenir continuïtat el 8 de juny amb una segona sessió centrada en la situació empresarial post-covidi ha acabat amb aquesta tercera sessió que ha abordat les polítiques per a la cohesió social.

 

[+] nota de premsa