Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Registre d’Economistes Auditors del Consejo General de Economistas organitzen la IV Jornada d’Auditoria i Comptabilitat a Girona

Notícies

6 mai 2022

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Registre d’Economistes Auditors del Consejo General de Economistas organitzen la IV Jornada d’Auditoria i Comptabilitat a Girona

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

L'actualitat i futur de l'auditoria de comptes i de la comptabilitat a Espanya, la comptabilització i riscos jurídics dels criptoactius, els nous reportings corporatius en l'àmbit de la informació no financera o en matèria de sostenibilitat o la comptabilitat i l'auditoria pública a les entitats municipals o la solució al relleu generacional en l'activitat d'auditoria de comptes són algunes de les qüestions que s'han abordat en diverses conferències i taules rodones durant la IV Jornada d'Auditori i Comptabilitat organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya i el Registre d'Economistes Auditors (REA) del Consejo General de Economistas a Girona els dies 5 i 6 de maig.

 

En la inauguració de la jornada, l'Alcaldessa de Girona Marta Madrenas va assegurar que "l'economia gironina s'està recuperant després de 2 anys molt durs i un exemple és el rècord històric de persones afiliades a la Seguretat Social el mes d'abril". També va reivindicar "el paper de les empreses com a agents imprescindibles per al futur del país i per a dur a termes les transformacions necessàries a nivell de sostenibilitat i digitalització". Finalment també va defensar "el paper dels col·legis professionals per prestigiar les professions i per donar un valor afegit assegurant que una professió s'exerceixi de forma ètica". La inauguració de la jornada també va comptar amb les intervencions del degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy, el president del Registro de Economistas Auditores (REA) del Consejo General de Economistas Emilio Álvarez i el president de la Seu de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya Lluís Bigas, els quals van coincidir en remarcar la importància de l'actualització professional dels economistes en els àmbits de l'auditoria i la comptabilitat.


La IV Jornada d'Auditoria i Comptabilitat es va tancar amb una taula rodona sobre l'actualitat i futur de l'auditoria de comptes i de la comptabilitat a Espanya amb les intervencions del president de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC) Santiago Durán, el president del Registro de Economistas Contables del Consejo General de Economistas (CGE) Francisco J. Gracia, el president del Registro de Economistas Auditores del CGE Emilio Álvarez i de l'economista, advocat i expresident del Registro de Economistas Forenses del CGE Alfred Albiol. Els diversos ponents han comentat que el present i futur de l'auditoria i la comptabilitat passa per l'aposta per la digitalització i la sostenibilitat, dos elements que també han de servir per captar talent jove i acostar aquests sectors a les noves generacions. També han coincidit a subratllar la importància de l'aposta per la qualitat, la qual dona seguretat i prestigi a la professió. A més s'ha parlat del projecte de Llei de Reforma Concursal, la qual també afecta els auditors. En aquest sentit s'ha explicat que des del CGE s'han presentat esmenes al projecte per tal que figuri el terme economista/titular mercantil/auditor per als administradors concursals com a reserva d'activitat.


Finalment, la cloenda de la jornada va comptar amb les intervencions de la subsecretària del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital Amparo López Senovilla, el president del Consejo General de Economistas Valentí Pich i el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy.


En la seva intervenció, la subsecretària del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital Amparo López Senovilla va ressaltar la importància de la futura Directiva de Sostenibilitat Corporativa, ja que Espanya ha apostat de forma decidida per la transparència i la divulgació de la informació no financera. A més, va aprofitar per posar en valor el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i l'impacte que estan tenint en l'economia espanyola les inversions i reformes que s'estan impulsant des del govern.


El president del Consejo General de Economistas Valentí Pich va destacar que "no hi ha cap altra activitat professional que s'hagi autoregulat amb el suport de l'administració com ho ha fet l'economista auditor". També va posar en valor la tasca del Consejo General de Economistas en el suport als professionals de l'economia i l'empresa i s'ha posat a disposició de l'administració per col·laborar.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy va traslladar el desig "d'una certa calma en la generació de noves normatives i lleis per al sector de l'auditoria que puguin venir des de la Unió Europea", així com que "el mercat de l'auditoria no estigui tan concentrat" i que "els joves vegin l'auditoria com un sector atractiu on treballar".

 

[+] veure nota de premsa


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA