Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Les startups Deeptech, protagonistes d’un acte de la Comissió d’Emprenedoria i Creació d’Empresa del CEC [VIDEO]

Notícies

2 feb 2023

Les startups Deeptech, protagonistes d’un acte de la Comissió d’Emprenedoria i Creació d’Empresa del CEC [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Emprenedoria i Creació d'Empresa del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha organitzat una taula rodona per abordar la darrera onada tecnològica protagonitzada per les startups Deeptech.


Després de la benvinguda del president de la comissió Pere Segarra, la membre de la mateixa comissió i Tech Entrepreneurship Team Leader a ACCIÓ Begoña Perdiguero ha moderat un acte en què s'ha recordat que les startups Deeptech tenen el seu origen en el coneixement generat a les universitats i centres de recerca i tenen com a objectiu transferir aquest coneixement a la societat.


A continuació s'han exposat els casos de 3 startups deeptech: Fregata Space, Vitala Technologies i Xenopat.


La cofundadora i CEO de Fregata Space Maria Fernanda González ha explicat que fan ús d'algoritmes machine learning i big data per mesurar i fer prediccions de l'evolució de la contaminació de terra, mar i aire de qualsevol zona del planeta a partir d'imatges de satèl·lit i permet entendre on està la contaminació (SaaS).

 

Per la seva banda, la cofundadora i CTO de Vitala Technologies Maria Alejandra Ortega ha destacat que utilitzen una tecnologia d'anàlisi de la toxicitat i l'eficàcia de nous fàrmacs en fase preclínica a partir d'òrgans-en-un-xip que permeten la recreació d'òrgans humans.

 

Finalment, el cofundador de Xenopat August Vidal ha comentat que Xenopat proposa l'anàlisi de tractaments oncològics de medicina personalitzada i de nous fàrmacs contra el càncer a través de la implantació ortotòpica de tumors humans en ratolins.

 


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA