Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió d’Economia de la Salut del CEC reprèn els dinars-col·loqui abordant l’obsolescència tecnològica en el sector salut

Notícies

21 jun 2022

La Comissió d’Economia de la Salut del CEC reprèn els dinars-col·loqui abordant l’obsolescència tecnològica en el sector salut

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya ha organitzat un nou dinar-col·loqui centrat en l'obsolescència tecnològica en el sector salut amb les intervencions del director de FENIN Catalunya Carles Sisternas, el vocal de la Junta Directiva de FENIN Catalunya Antoni Picó i l'economista i sotsdirector del Servei Català de Salut (CatSalut) Ivan Planas.


Els representants de la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN) han comentat els trets més significatius dels informes "Perfil Tecnológico en España" que publiquen de forma periòdica i en què es recullen dades d'obsolescència dels equipaments mèdics a l'Estat des de l'any 2009. Segons Carles Sisternas i Antoni Picó, en aquests informes es posa en evidència l'elevat grau d'obsolescència dels equipaments mèdics dels hospitals i centres sanitaris en general. Els representants de FENIN també han compartit amb els assistents les conclusions d'un recent estudi sobre la fabricació de tecnologia sanitària a Catalunya.


D'altra banda, l'economista i sotsdirector del Servei Català de Salut (CatSalut) Ivan Planas ha explicat els trets més significatius i el que s'ha aconseguit amb el Programa de suport a la renovació tecnològica (PERT) 2021 així com les característiques de la nova edició que s'ha projectat per a l'exercici 2022.


Durant el dinar-col·loqui, presentat i moderat pel president de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya Miquel Arrufat, també s'ha comentat com les diferents administracions han endegat diversos plans d'ajudes per la renovació d'equipaments o reducció de l'obsolescència, entre els quals destaquen el Pla INVEAT amb finançament europeu o la convocatòria de subvencions PERT a Catalunya. També s'ha apuntat que les donacions procedents de fundacions i les inversions en tecnologia mèdica arran de la lluita contra la pandèmia del coronavirus han ajudat a reduir el gap tecnològic, però s'ha destacat que encara queda molt camí per recórrer en aquest àmbit.

 

[+] veure documentació

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA