Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió d’Economistes d’Empresa del Col·legi organitza una conferència online per descobrir què pot aportar la intel·ligència artificial a les empreses [VIDEO]

Notícies

23 mar 2021

La Comissió d’Economistes d’Empresa del Col·legi organitza una conferència online per descobrir què pot aportar la intel·ligència artificial a les empreses [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 5  Vots

Amb l'objectiu d'apropar el món de la Intel·ligència Artificial (IA) al col·lectiu dels economistes, la Comissió d'Economistes d'Empresa del Col·legi d'Economistes de Catalunya va organitzar una conferència online el 22 de març centrada en la intel·ligència artificial com a generadora de valor a les empreses a càrrec de l'economista i president de la companyia AIS - Aplicacions d'Intel·ligència Artificial Ramon Trias.


Segons va destacar Ramon Trias, la intel·ligència artificial és "una gran oportunitat per transformar els negocis i el model econòmic vigent". "La seva capacitat de generar valor optimitzant processos es tradueix en un increment de la productivitat de les empreses que l'incorporen a la seva gestió", va assegurar.


El president d'AIS - Aplicacions d'Intel·ligència Artificial va explicar que "la seva aplicació és possible en infinitat de sectors i àrees professionals transversals com les finances, el màrqueting o els recursos humans". En aquest sentit va detallar com "la IA permet la millora de procediments ja existents com ara la concessió de crèdits, la detecció de nous clients, el control de procediments industrials o el càlcul de l'absentisme, però també planteja procediments disruptius com l'avaluació de crèdits amb informació transaccional a temps real, la previsió d'stocks, la re-planificació continuada en una planta industrial o el tracking en processos de recruitment".


Ramon Trias va subrallar que "per a les empreses la intel·ligència artificial ha de ser pràctica i rendible i s'ha de centrar en el valor que genera en termes de productivitat, vendes i qualitat del servei".


A la conferència també es va tractar la importància de l'obtenció de les dades, les diferents fonts i la seva explotació.


Finalment, Ramon Trias va recordar que la Generalitat de Catalunya ha elaborat una Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya (CatalonIA.AI) que vol desenvolupar un ecosistema d'IA coordinat i connectat al món; potenciar la recerca i la innovació; crear, atraure i retenir el talent especialitzat; disposar d'infraestructures per al desenvolupament de la IA i facilitar l'accés segur a les dades; incorporar la IA com a tractor d'innovació en l'administració i sectors estratègics i promoure el desenvolupament d'una intel·ligència artificial ètica que respecti la legalitat vigent i que sigui compatible amb les normes socials i culturals i que estigui centrada en les persones.


El president de la Comissió d'Economistes d'Empresa del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i col·legiat de Mèrit Salvador Alemany va presentar la conferència de Ramon Trias, mentre que el membre de la Comissió d'Economistes d'Empresa del CEC Pere Segarra va moderar el debat que va tenir lloc amb els assistents.