Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Tarragona reb la II Jornada del Cicle de converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya: parlem amb el clúster vitivinícola INNOVI

Notícies

6 jun 2024

Tarragona reb la II Jornada del Cicle de converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya: parlem amb el clúster vitivinícola INNOVI

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Cicle de converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya, impulsat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, va celebrar el 5 de juny la seva segona jornada passant per la seu de Tarragona de l'entitat per analitzar els reptes i bones pràctices del clúster vitivinícola català INNOVI.

 

Un dels temes principals de discussió va ser la necessitat de fomentar la competitivitat al llarg de tota la cadena de valor. Aquest enfocament es fonamental per a assegurar la bona salut i sostenibilitat futura del sector vitivinícola a la regió. Els participants han destacat que la innovació, la col·laboració entre productors, i l'adaptació a les noves demandes del mercat són elements clau per a enfortir la posició d'empreses del sector i garantir el seu creixement continu en un entorn cada vegada més competitiu i globalitzat.

 

La segona sessió d'aquest cicle també va servir per a fomentar el networking entre empreses del mateix àmbit. Aquestes trobades proporcionen una plataforma única perquè els membres del sector vitivinícola, com els del clúster INNOVI, puguin compartir experiències, intercanviar coneixements i posar en comú idees. La col·laboració i la comunicació fluida entre les empreses permeten desenvolupar noves idees i projectes innovadors que poden potenciar la competitivitat i sostenibilitat del sector. A més, aquests esdeveniments enforteixen les relacions professionals i obren oportunitats per a aliances estratègiques, millorant així la cohesió i el dinamisme del teixit empresarial a la regió.

 

La benvinguda va anar a càrrec del president de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Miquel Àngel Fúster; la directora del block Obealimentària de la Comissió d'Economia Agroalimentària i Sales Manager a Crisolar Nuts, Sandra Climent; i Ignasi Papell, membre de la Junta Directiva del Clúster INNOVI i responsable de la unitat de projectes singulars en alimentació i biotecnologia d'Eurecat.

 

Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI va presentar tres experiències de bones pràctiques:

 

  • El projecte LOCALVINO, Implementació de IoT en camp i certificació Blockchain per part de les DOPs per a garantir al consumidor la traçabilitat dels vins espanyols, a càrrec d'Antoni Altés, director d'Operacions de TACTIC, Terra Alta Consultoria TIC i coordinat INNOVI, amb el Clúster Aragonés de alimentación, DO Montsant, Bodega San Valero, TACTIC, ITAINNOVA i Grandes Vinos. Aquest projecte està finançat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de tres fases.

 

  • El responsable de viticultura d'Herència Altés, Enric Sunyer, va presentar el projecte OPEN DIGIVINE, una xarxa col·laborativa de digitalització i monitoratge agroclimàtic open-data per a la predicció de plagues, minimització de l'ús de fitosanitaris i optimització de la gestió vitícola. Estava coordinat per INNOVI amb AERTIC, Encore Lab, TAMIC, Herència Altés, Roqueta Origen i VITEC. Projecte finançat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de 2 fases.

 

  • BIODIVERSITAT va ser el tercer projecte presentat durante l'acte. Centrat en l'entorn de les vinyes i la qualitat dels vins, en va donar tots els detalls Ramón Roqueta, gerent del celler La Fou. Està coordinat per INNOVI amb la participació de Vinyes Domènech, Perelada, Can Feixes, La Gravera i l'INCAVI. El projecte està finançat en el marc de l'Ajut a la Cooperació per a la Innovació.

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA