Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La seu de Lleida acull la presentació de l'informe "Impacte econòmic de l'activitat de l'Aeroport de Lleida-Alguaire"

Notícies

19 jun 2024

La seu de Lleida acull la presentació de l'informe "Impacte econòmic de l'activitat de l'Aeroport de Lleida-Alguaire"

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya va acollir el 19 de juny la presentació de l'estudi "Impacte econòmic de l'activitat de l'Aeroport de Lleida-Alguaire". L'acte va comptar amb la presència de la consellera de Territori, Ester Capella; el secretari de Mobilitat i infraestructures, Marc Sanglas; el president de la seu de Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Maria Riu; el president i conseller delegat d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate; i el director i autor de l'estudi i vicepresident de la Comissió d'Economia Territorial del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Miquel Morell.

 

L'informe va posar de manifest que l'aeroport generarà en els pròxims 3 anys 76 milions d'euros i 900 llocs de treball directes, indirectes i induïts. Actualment té un impacte econòmic de 37,5 milions d'euros l'any i comptabilitza uns 300 llocs de treball directes, indirectes i induïts.

 

Les previsions de creixement tenen en compte l'estratègia dels últims anys, que ha posicionat l'eeroport com un centre industrial, formatiu i tecnològic de referència a Europa, amb projectes consolidats com la formació de pilots, el manteniment, rehabilitació i desballestament d'aeronaus, el desenvolupament d'activitats experimentals en l'àmbit de New Space amb el nou centre de proves de motors coet o l'establiment del primer vertiport integrat en un aeroport internacional d'Europa, cosa que va permetre inaugurar la primera base operativa europea de la multinacional xinesa Ehang el passat mes d'octubre. L'aeroport també treballa per convertir-se en un hub d'energia verda, clau per contribuir en la transició energètica de l'aviació, amb la producció d'hidrogen d'origen renovable i l'ampliació del seu parc fotovoltaic.

 

"A l'aeroport de Lleida-Alguaire hem apostat per projectes que siguin font de progrés i oportunitats per a les Terres de Lleida, fomentant l'equilibri territorial, i alhora, per aquells projectes orientats a la recerca i a la millora ambiental. Projectes, en definitiva, estratègics per al país", va afirmar Capella. Segons va dir, l'estudi "torna a evidenciar que l'Aeroport és molt més que un aeroport comercial: és avui un pol d'activitat econòmica, de recerca i de formació, és un motor de transformació econòmica i de desenvolupament".

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA