La Revista Econòmica de Catalunya presenta el seu número 91: "Economia de la cultura i les arts"
Notícies del Col·legi
La Revista Econòmica de Catalunya (REC), editada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, ha presentat aquest dijous 5 de juny el seu número 91 titulat Economia de la cultura i les arts. El monogràfic aborda amb una rigorosa profunditat aspectes clau com el finançament de la cultura, la seva avaluació, impacte i valor econòmic, el mecenatge, el col·leccionisme i el mercat de l'art, i l'ocupació des de la perspectiva de gènere, entre altres qüestions.
El protagonista de l'entrevista d'aquest número és Salvador Alemany, president de Saba i col·legiat de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya, en qualitat de president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu. És precisament en aquest escenari tan singular on ha tingut lloc l'acte de presentació de la revista, reflex d'un monogràfic especial.
Han participat en la presentació el director de la REC, Guillem López-Casasnovas; la coordinadora de la REC91, Anna Villarroya, professora de la Universitat de Barcelona i especialitzada en Economia de la cultura; el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Carlos Puig de Travy; i Salvador Alemany. L'acte ha comptat amb l'assistència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Sònia Hernández, un gest de suport que demostra la pertinència de la temàtica de la nova REC.
Com amfitrió, Salvador Alemany ha remarcat que la REC91 és "un treball que la cultura necessita, tant des de la perspectiva de l'administració com des de la gestió". Segons ha explicat, "la única cosa que protegeix la cultura són les regles del joc per saber en quin marc es treballa i poder planificar el futur".
Guillem López-Casasnovas ha demanat "més economistes que es dediquin a la cultura pel bé de tots" per ajudar a què la societat civil i la cultura estiguin més vinculades.
Per la seva banda, Anna Villarroya ha celebrat la pluralitat de veus que recull el monogràfic, "un valor afegit" per entendre la situació que viu la cultura vista des de l'economia.
El degà ha afirmat que aquest número "és un encert" perquè , emfatitzant que la REC sempre tria temes en sintonia amb l'objectiu del Col·legi, "transmetre coneixement a la societat". Parlar de cultura, ha dit, és parlar de valors, entre ells el valor econòmic. "La cultura és la infraestructura invisible de les societats", ha conclòs.