Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

 • Estàs en:
 • El Col·legi d'Economistes de Catalunya entrega els seus premis anuals i celebra el 45è aniversari de la seva fundació

Notícies

10 nov 2023

El Col·legi d'Economistes de Catalunya entrega els seus premis anuals i celebra el 45è aniversari de la seva fundació

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha entregat aquest dijous al vespre els Premis dels Economistes, en un acte que ha reunit a 400 persones i durant el qual s'ha commemorat el 45è aniversari de la creació de l'entitat. El president del Consejo Económico y Social de España, Antón Costas, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, han estat distingits com a col·legiats de Mèrit i d'Honor 2023. La celebració ha comptat amb la presència de l'expresident de la Generalitat Artur Mas i de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas.

 

El degà del CEC, Carlos Puig de Travy, ha afirmat en el seu discurs que la institució "ha estat sempre, des de la seva fundació, un lloc d'excel·lència, coneixement i ètica en el camp de l'economia i l'empresa, que ha contribuït de manera significativa al desenvolupament econòmic i social de Catalunya i de l'Estat". Ha enaltit el paper clau dels economistes en la presa de decisions econòmiques, en el disseny de polítiques públiques, en la planificació estratègica i en l'assessorament a empreses i persones, reivindicant ser "actors proactius en la promoció de l'equitat i la justícia econòmica a la nostra comunitat".

 

"Mai hem deixat de lluitar pel que considerem que és just i correcte. Hem aportat coneixement enmig de la confusió i hem ajudat a la societat a navegar a través de moments de foscor i guiar-la cap els camins que impulsen el seu benestar", ha assenyalat. En aquest sentit, Puig de Travy ha fet una crida per a defensar la integritat de la ciutadania. "En aquests temps d'incertesa, els economistes catalans demanem a la classe política responsabilitat per a garantir la pau social que doni certesa a l'economia, clau per a assegurar un futur pròsper i equitatiu", ha expresat.

 

El degà del CEC també ha advertit que els professionals de l'economia seran més decisius que mai els propers anys davant els reptes que tenen per davant Catalunya i l'estat. Entre ells ha destacat que Catalunya necessita "un canvi de model econòmic i industrial, que situï les empreses i els seus treballadors i treballadores al capdavant de la competitivitat internacional". També ha remarcat que la inflació és un dels principals problemes a resoldre a curt termini i que s'ha de respondre als desafiaments que plantegen infraestructures integrals com l'aeroport i el port de Barcelona, les rodalies ferroviàries, les xarxes viàries i les telecomunicacions, la transformació digital, i la crisi mediambiental.

 

La consellera Mas ha explicat que "l'actual context econòmic és complex i advers", però "l'economia catalana ha mostrat una major resiliència" del que s'esperava. D'altra banda, ha celebrat que "la oportunitat que tenim de corregir els greuges econòmics estructurals que pateix Catalunya", gràcies als principis econòmics dels acords d'investidura, que "posa les bases a un nou model de finançament".

 

Més enllà del traspàs de Rodalies, ha destacat "la millora del finançament" de Catalunya gràcies a que l'acord parteix d'un reconeixement de l'infrafinançament i de l'execució d'inversions per part de l'Estat a Catalunya, i que estableix que en el primer trimestre de l'any vinent es constituirá una comisió entre els dos Governs per abordar el finançament.

 

El Col·legi ha fet entrega d'altres guardons, en una nit que ha recordat els inicis de l'institució i els desafiaments que ha superat per arribar fins aquí. El guardó per a Economista d'Empresa ha estat per a José Rodríguez Pousa, CEO de Sercotel Hotel Group, i el de Despatx Professional per a Rousaud Costas Duran. El CEC ha entregat per primer cop el premi a Economista d'Institució, que ha estat atorgat ex aequo per a Marta Espasa, secretaria d'Hisenda de la Generalitat, i Roser Fernández, directora de la Unió d'Hospitals de Catalunya. La consellera Mas ha estat l'encarregada de fer entrega de la distinció. El CEC també ha reconegut a 11 estudiants com a Millors Currículums Universitaris.

 

D'altra banda, la Revista Econòmica de Catalunya (REC), que publica el Col·legi, també ha lliurat els guardons Joan Sardà Dexeus. El premi a Llibre d'Economia i Empresa ha estat per a Transformarse para perdurar, de Jordi Canals Margalef, exdirector general del IESE Business School. Serafí del Arco, director del mitjà digital ON Economia, ha estat reconegut per la seva Trajectòria Personal en la Difusió de l'Economia. Javier García Arenas, economista sénior a la unitat de Macroeconomia del Departament d'Estudios de CaixaBank, ha recollit la distinció a Millor Article de la REC per Comparativa de l'estructura fiscal d'Espanya i les economies de la Unió Europea.

 

L'expresident de la Generalitat Artur Mastambé ha participat fent entrega del premi a títol pòstum per la seva estreta col·laboració amb la REC a Francesc Granell, un referent per a tots els economistes, de qui ha dit "sempre va demostrar una qualitat excel·lent a la seva feina" i de qui va aprendre molt.

 

Llista de premiats del Col·legi d'Economistes de Catalunya 2023

 • Col·legiat de Mèrit: Antón Costas
 • Col·legiat d'Honor: Josep Sánchez Llibre
 • Economista d'Empresa: José Rodríguez Pousa
 • Economista d'Institució: Marta Espasa i Roser Fernández
 • Despatx Professional: Rousaud Costas Duran
 • Millor Currículum Universitari:
 1. Argimiro Aguilar de Nalda, graduat per l'Escola Superior d'Administració d'Empreses (ESADE)
 2. Marta Bigas Serrabassa, graduada per la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
 3. María Bley García, graduada per l'Institut Químic de Sarrià de la Universitat Ramon Llull
 4. Rubén Crespo Nielfa, graduat per la Universitat Oberta de Catalunya
 5. Irem Erkan, graduada per La Salle
 6. Carlota Friguls Morgades, graduada per la Universitat Internacional de Catalunya
 7. Pedro Fuentes Roca, graduat per la Universitat Abat Oliba CEU
 8. Arnau Mauriño Garcia, graduat per la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona
 9. Marc Piris Velasco, graduat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona
 10. Ana Vilches Vargas, graduada per la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona
 11. Xi Zheng Zhu, graduada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra

 

Llista de premiats Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya del CEC

 • Llibre d'Economia i Empresa: Transformarse para perdurar, de Jordi Canals Margalef
 • Trajectòria Personal en la Difusió de l'Economia: Serafí del Arco
 • Millor Article: Comparativa de l'estructura fiscal d'Espanya i les economies de la Unió Europea, de Javier García Arenas
 • Reconeixement especial a títol pòstum a Francesc Granell Trias

 

A continuació pots veure el vídeo dels 45 anys del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Pots recuperar el vídeo amb el parlament dels ex-degans del Col·legi aquí.

 

 

 

 

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA