Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Jornada dels Economistes 2021 de Lleida destaca la importància de la col·laboració publico privada per transformar el model productiu de forma sostenible [VIDEO]

Notícies

18 nov 2021

La Jornada dels Economistes 2021 de Lleida destaca la importància de la col·laboració publico privada per transformar el model productiu de forma sostenible [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

"L'economia i la societat post COVID-19. Cap a una transformació del model productiu de forma sostenible" ha estat el lema de la 26ª edició de la Jornada dels Economistes organitzada per la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Lleida i que enguany s'ha pogut seguir des de l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida i per streaming.


A la jornada s'ha abordat l'oportunitat de reconstruir i/o reforçar el model productiu, més sostenible i adequat a les noves tendències. Amb l'objectiu de contribuir a un diàleg fluid i fructífer entre el sector públic i privat davant d'aquests reptes, l'acte ha comptat amb les intervencions de referents dels àmbits executiu i empresarial de les Terres de Lleida.


En primer lloc, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, president del Comitè Executiu de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, president de Ports de la Generalitat, president d'Aeroports de Catalunya i vicepresident de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Isidre Gavín s'ha centrat en abordar el present i futur de l'Aeroport de Lleida-Alguaire posant en valor que "l'Aeroport de Lleida Alguaire, inicialment una inversió fallida, és ara la més gran transformació industrial de les Terres de Lleida".


A continuació, l'enginyer aeronàutic, director de l'Àrea d'Innovació de Space Communications de la Fundació i2CAT i soci de la startup tecnològica Origen Studio Pol Guixé ha explicat els grans objectius del programa NewSpace Catalonia, del qual n'és assessor, assegurant que "amb l'impuls, entre d'altres, de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, les comarques lleidatanes poden ser referent del Sud d'Europa d'una nova economia que parteix de la democratització de l'espai i de la indústria aeroespacial".


Per la seva banda, el director de Control de Gestió de Vall Companys Santiago Aliaga ha parlat de l'aposta del grup agroalimentari lleidatà de caràcter familiar referent en la indústria càrnia per la innovació i la sostenibilitat. Aliaga ha reivindicat "la necessitat de generar una cadena de valor catalana per a la producció de proteïna alternativa, amb el suport dels fons Next Generation EU".


El secretari acadèmic de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida Jordi Moreno i el president de la seu de Lleida del Col-legi d'Economistes de Catalunya Josep Maria Riu han inaugurat la jornada, moderada per l'economista i vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya Xavier Ticó. Jordi Moreno ha destacat que "el sistema universitari ha de contribuir a la innovació i al desenvolupament d'un model socioeconòmic sostenible", mentre que Josep Maria Riu ha subratllat que "el futur immediat està ple d'incerteses i l'hem d'afrontar potenciant la col-laboració publico privada".


El degà en funcions del Col·legi d'Economistes de Catalunya Oriol Amat n'ha fet la cloenda agraint als organitzadors, ponents i assistents la seva participació i destacant "la cooperació que caracteritza l'ecosistema econòmic i empresarial de Lleida".


A la jornada també s'han lliurat distincions pels 25 anys de col·legiació, així com el Premi de Reconeixement al Millor Currículum Universitari a Berta Ramos i Agustí de la Universitat de Lleida i el Premi al Millor Treball de Final de Grau també de la Universitat de Lleida a Anna Neus Vallverdú i Cortada.

[+] veure nota de premsa

 

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA