Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

15 des 2020

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA TARDOR 2020

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La majoria dels economistes catalans aproven les mesures extraordinàries de recuperació adoptades per la Unió Europea per fer front als efectes de la crisi econòmica provocada per la Covid-19. En canvi, són escèptics respecte a la transparència, l'eficiència, l'objectivitat i la transversalitat a l'hora de distribuir i gestionar els fons de recuperació europeus.

 

Els economistes suspenen la gestió de la crisi de la Covid-19 per part de les diverses autoritats públiques, però valorant relativament millor la de les autoritats europees.

 

D'altra banda, un 96,2% dels economistes catalans creu que l'economia catalana està pitjor ara que fa un any per l'impacte de la Covid-19. L'índex de confiança dels economistes cau radicalment respecte al d'abans de la pandèmia, mentre que l'impacte de la Covid-19 continua situant-se, amb molta diferència, com el principal problema actual de l'economia catalana, seguit per l'atur i per la situació política.

 

L'Enquesta de Situació Econòmica de Tardor de 2020 del CEC també ha consultat als col-legiats i col-legiades per les previsions d'evolució del PIB espanyol per al 2020 i 2021 (-11,2% per al 2020 i +9,8% per al 2021) contingudes en el projecte de pressupostos de l'Estat. El 20,3% dels economistes les veuen raonables, mentre que el 70% creu que l'evolució serà pitjor i només un 4% creu que la realitat serà més favorable que aquestes previsions.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA