Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

2 mar 2020

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA HIVERN 2020

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA HIVERN 2020

  • Més de la meitat dels economistes creu que l’economia catalana està igual que fa 12 mesos, mentre que gairebé un 32% pensa que està pitjor i un 17,2% opina que ha millorat. L’índex de confiança dels economistes ha millorat respecte a la tardor passada, situant-se en el 5,44 per a l’economia catalana i en el 5,21 per a l’economia espanyola.


  • La situació política continua liderant el rànquing dels problemes de l’economia catalana, però amb menys intensitat que a la tardor, mentre creix la preocupació pel dèficit fiscal i per les infraestructures i comunicacions.


  • Els economistes creuen que els pressupostos de la Generalitat haurien d’incidir més en educació, salut i recerca, desenvolupament i innovació.


  • Les condicions fiscals més favorables a la Comunitat de Madrid són la principal causa per la qual el 2018 el PIB de Madrid va superar al de Catalunya. La puntuació (4,68) que donen els economistes catalans a la composició del govern de l’estat des de l’òptica econòmica no arriba a l’aprovat.


  • El sistema de cànon per disponibilitat (“vinyeta” de tarifa plana anual) és el preferit pels economistes catalans (un 29%) com a fórmula per finançar les vies d’altes prestacions a Catalunya.


Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA