Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Enquesta situació econòmica

13 jul 2020

ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA PRIMAVERA 2020

Enquesta situació econòmica

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf ENQUESTA SITUACIÓ ECONÒMICA PRIMAVERA 2020

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Anton Gasol i el responsable tècnic de l'Enquesta de Situació Econòmica del CEC Xavier Segura han presentat en roda de premsa virtual les principals conclusions de l'Enquesta de Situació Econòmica de Primavera de 2020 realitzada entre el 15 de maig i l'1 de juny de 2020 i a la qual han donat resposta més de 1.300 economistes. L'Enquesta de Situació Econòmica del CEC es fa des de la tardor de l'any 2001 en tres onades: a la primavera, la tardor i l'hivern.

 

Un dels elements que es tenen en compte a l'Enquesta de Situació Econòmica del CEC és l'índex de Confiança dels Economistes -que sintetitza el sentiment dels col-legiats davant la situació econòmica general tenint present tots els factors que hi incideixen- i que se situa per a l'economia catalana en el 3,62 i en el 3,33 per a l'economia espanyola, molt per sota dels índexs obtinguts en l'enquesta de l'hivern (la qual es va tancar el 26 de febrer), en la qual els índexs respectius es van situar en el 5,44 i en el 5,21.

 

D'altra banda, l'impacte de la COVID-19 se situa, amb molta diferència, com el principal problema de l'economia catalana, seguit per l'atur i la situació política.

 

En relació amb la previsió sobre la recuperació del PIB català el 2021, el 77% dels economistes creu que el PIB català es recuperarà el 2021, tot i que no de forma suficient com per compensar la caiguda del 2020.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA