Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres destacats d'economia i empresa

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

En el següent llistat hi trobareu dos tipus de llibres:

  • Llibres referents: Un comitè integrat pels col·legiats/des Oriol Amat, Montserrat Colldeforns, Enric Genescà i Xavier Segura informen de llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que, segons la seva opinió, són referents.

  • Llibres recomanats: Els col·legiats/des del Col·legi d'Economistes de Catalunya poden recomanar llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que per qualsevol motiu considerin d'interès. (Si ets col·legiat/da i vols recomanar un llibre,fes clic aquí).

Podeu deixar el vostre comentari o opinió, visible per a la resta d’usuaris del servei, fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

16 feb 2016

“Productivity Accounting. The Economics of Business Performance”

Llibres destacats d'economia i empresa

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més Informació

  • documentpdf Documentació

Autors: Emili Grifell-Tatjé (Universitat Autònoma de Barcelona) C. A. Knox Lovell (Univesity of Queensland, Australia) Editorial: Cambridge University Press Any de publicació: 2015 ISBN: 978-0-521-88353-5 Hardback ISBN: 978-0-521-70987-3 Paperback Pagines: 386

Els autors

Emili Grifell-Tatjé
Lloc i data de naixement: Manresa, 1955.
Càrrecs acadèmics: Catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1997. Director del Departament d'Empresa de la UAB en el període 2011 - 2013. Professor visitant en nombroses universitats d'arreu del món. Va rebre el diploma commemoratiu dels 25 anys com a membre del Col-legi d'Economistes de Catalunya.
Autor de publicacions en revistes internacionals de reconegut prestigi en l'àmbit de l'economia, l'empresa i la investigació operativa. Cal citar l'European Economic Review, European Journal of Operational Research, Management Science, Energy Economics, Strategic Entrepreneurship Journal entre moltes d'altres.

 

C. A. Knox Lovell
Lloc i data de naixement: New Jersey (USA), 1942.
Càrrecs acadèmics: Honorary Professor de la School of Economics, University of Queensland (Australia). Professor a la University of North Carolina (USA) en els anys 1977-93. Herman and Mary Virginia Terry Professor en el Terry College of Business, University of Georgia (USA), en el periode 1994-2006.
Autor de nombrosíssimes publicacions acadèmiques, algunes d'elles han tingut un gran impacte en la professió. Doctor Honoris Causa per la Université de Liège (Bèlgica) i la Universitat d'Elx (Espanya). Autor de tres llibres, dos d'ells amb la mateixa editorial, Cambridge University Press, en els anys 1994 i 2000, el tercer amb Kluwer-Nijhoff Publishing l'any 1985. Editor de cinc llibres més per les editorials Oxford University Press, Kluwer Academic Publishers i Edward Elgar Publishing Ltd.

 

El llibre

L'obra és un estudi en profunditat de la relació productivitat i acompliment financer de l'empresa. La productivitat d'una empresa exerceix una gran influència en el seu resultat financer. Hi ha una influència similar per al cas dels sectors industrials i les economies: els que tenen una productivitat superior prosperen a costa dels altres.

 

El llibre està estructurat en tres parts. La primera, composta de dos capítols, analitza la relació entre productivitat i rendibilitat empresarial. La segona, integrada per tres capítols, estudia la relació entre productivitat i benefici. La tercera, amb dos capítols, analitza la relació entre productivitat, cost i rendibilitat sobre actius. Hi ha un capítol introductori, en el qual els autors generen les preguntes que el llibre contesta i on es repassen els factors que porten a una superior productivitat de l'empresa i, com aquesta, repercuteix en el conjunt de l'economia.

 

La metodologia, sobre la que es basen les contribucions, és la teoria econòmica i mostra com conceptes basics provinents de l'economia son utilitzats per generar "benchmarking" empresarial. Aquest "benchmarking" es el que ens permet valorar el comportament de l'empresa. La informació prové principalment dels estats comptables. El llibre proposa metodologies per explicar l'evolució dels resultats empresarials i, també, les diferències observades entre empreses. Es proporcionen aplicacions, entre les quals, cal destacar la de l'empresa americana de retailing, i líder mundial, Walmart.

 

Destacar que les aportacions del llibre ens han d'ajudar a millorar el diagnòstic empresarial, ens han de permetre una millor valoració de l'activitat de l'empresa i, especialment, del seu model de negoci. Magníficament editat per la prestigiosa Cambridge University Press (UK) sorprèn el seu preu d'uns quaranta euros, el que mostra que alguna cosa està canviant en el món editorial.
Visiteu la web de Cambridge University Press.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA