Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres destacats d'economia i empresa

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

En el següent llistat hi trobareu dos tipus de llibres:

  • Llibres referents: Un comitè integrat pels col·legiats/des Oriol Amat, Montserrat Colldeforns, Enric Genescà i Xavier Segura informen de llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que, segons la seva opinió, són referents.

  • Llibres recomanats: Els col·legiats/des del Col·legi d'Economistes de Catalunya poden recomanar llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que per qualsevol motiu considerin d'interès. (Si ets col·legiat/da i vols recomanar un llibre,fes clic aquí).

Podeu deixar el vostre comentari o opinió, visible per a la resta d’usuaris del servei, fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

30 mai 2019

TEMAS CLAVE DE LA EMPRESA FAMILIAR: ¿continuar, vender o cerrar?

Llibres destacats d'economia i empresa

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Autor: Jordi Tarragona | Editorial: PROFIT | ISBN: 978-84-17209-83-4

Aquest llibre tracta sobre l'empresa familiar, un cas especial perquè en ella convergeixen dues institucions amb finalitats i normes de funcionament molt diferents: l'empresa que busca la creació de riquesa i es regeix pels resultats, i la família, que cerca l'amor i la felicitat. L'una es racional; l'altre es emocional. A primer cop d'ull, empresa i familia son contradictòries pel que fa a las seves finalitats, però totes dues s'influeixen mútuament; encara més, formen una sola realitat. Aquest llibre ajuda a gestionar amb èxit aquesta realitat.
Ens troben davant d'una guia pràctica, fruit de l'experiència personal con a empresari i consultor de l'autor, i que recull les principals qüestions que se han de tenir en compte a l'hora de posar-se al davant d'una empresa d'aquest tipus. Algunes qüestions tan difícils com la que sorgeix al planificar el relleu "cal continuar, vendre o tancar l'empresa familia?"

 

Sobre l'autor

Advocat, empresari i conseller de families empresaries.

 

Advocat amb més de 35 anys d'experiència com empresari. Al 1987 es va fer carrac del grup familiar, que en aquells moment tenia cent empleats i va créixer fins a cinc-cents al 2006. Guanyador del premi "Best Place to Worf" cinc anys consecutius. Sap el que es viure en pròpia carn creixements, reestructuracions , tancaments, separació de socis, processos de relleu, elaboració de protocols i formació de següents generacions. Consultor especialitzat en el recolzament a la propietat de pimes i la implementació de solucions de continuïtat a les empreses familiars. Columnista habitual a Expansión, La Vanguradia, L'economic i Viaempresa.

 

Aquest llibre ajuda a entendre i gestionar l'empresa familiar i tot el que suposa (Expansión).

 

Tot un compendi del aspectes que envolten aquest univers tan complex i, al mateix temps, tan aparentment contradictori en el que conflueixen l'empresa i la familia. (La Vanguardia)

 

Un llibre concret, pràctic i fácil de llegir (Vicente Font. IESE)

 

El llibre, de lectura senzilla, m'ha agradat molt per la claredat. Inclou molta vivència personal amb la descripció dels temes que envolten a l'empresa familiar. No queda res en el tinter que no estigui plantejat de manera pràctica. (Vicenç Bosch ASCEF)

 

Una molt bona reflexió de tots els aspectes importants de les EF i que pot servir de guia a moltes empreses que actualment estan en aquest tipus d'empresa. La quantitat d'informació, tant jurídica com tributaria, es molt valuosa, i és bo tenir-ho tot en un sol llibre,. Ens planteja experiències viscudes en primera persona i això és molt positiu (Mª Dolors Muñoz. Directora honorifica Càtedra Empresa Família de la UdG)

 

 

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA