Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres destacats d'economia i empresa

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

En el següent llistat hi trobareu dos tipus de llibres:

  • Llibres referents: Un comitè integrat pels col·legiats/des Oriol Amat, Montserrat Colldeforns, Enric Genescà i Xavier Segura informen de llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que, segons la seva opinió, són referents.

  • Llibres recomanats: Els col·legiats/des del Col·legi d'Economistes de Catalunya poden recomanar llibres relacionats amb el món de l'economia i de l'empresa que per qualsevol motiu considerin d'interès. (Si ets col·legiat/da i vols recomanar un llibre,fes clic aquí).

Podeu deixar el vostre comentari o opinió, visible per a la resta d’usuaris del servei, fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

1 gen 2014

Referent: El capital al segle XXI

Llibres destacats d'economia i empresa

Voti:

Resultats: 

3 punts

 1  Vots

Més Informació

Autor: Thomas Piketty

Editorial: La Magrana

ISBN: 9788482647449

Fruit de quinze anys de recerca, El capital al segle XXI té el mèrit i el sentit de l'oportunitat de posar un marc teòric i d'aportar un conjunt de dades històriques i comparatives a un dels temes més polèmics de l'actualitat: la desigualtat en el repartiment de la riquesa. L'economista francès Thomas Piketty posa en relació la ciència econòmica amb la història i fins i tot amb la literatura per estudiar les dinàmiques del capitalisme al llarg de tres segles i en més de vint països. En un esforç notable per apropar erudició i divulgació, el treball de Piketty evidencia que si els rendiments del capital són més alts més que el creixement econòmic d'un país les desigualtats no deixaran d'augmentar.

 

El capital al segle XXI ha despertat força polèmica arreu del món, en part per reintroduir entre acadèmics, polítics, comentaristes i públic en general la preocupació sobre les desigualtats socials; en part per la seva proposta d'establir polítiques fiscals d'abast global que moderin la disparitat -- impostos a la riquesa i a la herència -- ; en part per la seva visió àmplia del que han de ser les ciències socials i en part perquè ofereix arguments sòlids i nous perquè els governs i les societats lluiten frontalment contra la desigualtat.

 

Sobre l'autor

Thomas Piketty és un economista francès, relativament jove (va néixer el 1971) especialista en desigualtat econòmica i distribució de la renda i força precoç (va llegir amb 22 anys la seva tesi doctoral, preparada a la London School of Economics i titulada Assaig sobre la redistribució de la riquesa) i va ser professor del MIT. Des de l'any 2000 és director d'estudis a l'École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS). Actualment és professor associat de l'Escola d'Economia de Paris.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA