Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació ROAC

Taller sobre elaboració de l'Estat de Fluxos d'Efectiu

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 Y061/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 COMPTABILITAT

Programa

Curs és computable com a 8 hores en comptabilitat, a l'efecte de les obligacions de formació continuada establertes per la normativa d'auditoria vigent.

Curs homologat pel RECC- Registre d'Experts Comptables de Catalunya

 

 

DATES: 19 i 25 de setembre de 2019.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 225 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 320 €

 

 

 

PROFESSORS:

Sr. Francesc Gómez, economista. Professor titular de la UAB, membre de l'ACCID, i director del Màster universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria de la UAB.

Sr. Jordi Rizo Gubianas, economista, professor associat de la UAB, expert comptable, membre de l'ACCID i director financer.

 

 

 

OBJECTIUS:

L'estat de fluxos d'efectiu (EFE) és, d'acord amb el Pla General de Comptabilitat -R. Decret 1514/07-, un dels 5 documents que configuren els comptes anuals que s'han de formular a partir de l'exercici 2008. Es tracta d'un document que pretén informar de la capacitat de generar efectiu que té l'entitat i com utilitza l'efectiu obtingut classificant els fluxos d'efectiu en 3 categories, que són explotació, inversió i finançament.

El present Taller té com objectiu general donar a conèixer l'EFE, la seva estructura i el seu format, així com les normes per a la seva elaboració. Addicionalment, es proposarà una metodologia per a la resolució i elaboració de l'EFE basada en una aplicació informàtica utilitzant el full de càlcul Excel.

 

 

 

DIRIGIT A:

El Taller està destinat a qualsevol professional vinculat a l'àrea comptable-financera d'empreses, directors financers, consultors d'empreses, auditors, experts comptables, etc.

 

 

PROGRAMA:

En el Taller s'analitzarà l'estructura i composició de l'EFE i el seu format, i es resoldran diversos casos pràctics sobre d'elaboració d'un EFE.

1.- Descripció de l'EFE.
a. Concepte d'efectiu
b. Estructura de l'EFE segons el model oficial.
c. Els fluxos d'efectiu de les activitats d'explotació.
d. Els fluxos d'efectiu de les activitats d'inversió.
e. Els fluxos d'efectiu de les activitats de finançament.
f. Normes d'elaboració de l'EFE.

2.- Proposta metodològica per a la seva elaboració.

3.- Cas pràctic.

 

 

METODOLOGIA:

Durant el desenvolupament del Taller es proposarà una metodologia per a la formulació de l'EFE. Al final de la primera sessió s'entregarà als participants un cas per al seu estudi que es resoldrà íntegrament durant la segona sessió.

 

A l'inici de la primera sessió els participants rebran el llibre "Aplicación en Excel para la elaboración de Estado de Flujos de efectivo" (inclou CD-ROM), editat per l'Profit Editorial i ACCID. Aquest CD-ROM s'utilitzarà per a la resolució de diversos casos. L'alumne haurà de portar un ordinador portàtil.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA