Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació ROAC

SEU DE TARRAGONA: Excel i la utilització del Business intelligence per a la presentació d'informes

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 Y008/2019
Seu:
 Tarragona
Àrea:
 COMPTABILITAT I AUDITORIA

Programa

 

Homologació:

Auditors de comptes (ICAC): 8 hores d' Altres Matèries

 

 

DATA: 18 de setembre de 2019

 

 

 

HORARI: de 10.30 a 15.00 i de 16.00 a 19.30h

 

 

 

LLOC: Col·legi d' Economistes de Catalunya seu Tarragona (Rambla Nova, 58-60, 5èA)

 

 

 

PREU COL·LEGIATS: 160€

PREU NO COL·LEGIATS: 220€

 

 

 

PROFESSORAT:

 

Sr. Eduardo L. Garzo, enginyer superior aeronàutic, director técnic del Centre Europeu d'Estudis Professionals, col·laborador en el Consejo General de Economistas i altres Col.legis d'Economistes, Cambra de Comerç i Indústria de Madrid i altres Cambres de Comerç.

 

 

 

OBJECTIUS:

En la presa de decisions empresarials, el risc és una part inevitable del procés. En l'actualitat, és necessari calcular i gestionar el risc esperat de les possibles decisions amb el suport d'eines que ajudin a fer-lo, i que facilitin als gestors d'empreses la tasca d'optar per les millors alternatives.

 

Les eines de Business Intelligence (BI) juguen un paper cada vegada més rellevant en el món de la direcció empresarial per la seva facilitat d'accés i ús. La Intel·ligència de Negoci ha d'impulsar les decisions estratègiques de l'empresa, independentment de la seva grandària i del sector en el qual desenvolupi les seves activitats, ajudant a recollir la informació de l'empresa, visualitzar-la i analitzar-la per a millorar la presa de decisions.

 

D'altra banda, Excel és una eina, les característiques de la qual complementen perfectament les tasques d'anàlisis de dades. Al llarg del seminari, els alumnes aprendran a convertir Excel en un entorn d'anàlisi utilitzant les últimes funcionalitats de BI de Microsoft.

 

L'eina PowerBI de MS, és una potent aplicació de Business Intelligence per a la visualització i anàlisi de dades avançada que pot ser fàcilment utilitzada des del seu ordinador, tablet o telèfon intel·ligent per tot tipus de professionals i empreses, tinguin la grandària que tinguin. A més, PowerBI és un servei en núvol que permet compartir i accedir als informes en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

 

L'eina de PowerPivot permet automatitzar l'anàlisi de dades de múltiples fonts mostrats en efectius informes gràfics que s'actualitzen en temps real, analitzar les dades de la teva empresa i dels teus projectes, automatitzar l'elaboració d'informes gràfics avançats amb els quals detectar riscos, trobar oportunitats, i prendre decisions de manera ràpida i segura des de qualsevol PC, tablet, telèfon intel-ligent...

 

Per a poder utilitzar tot l'anterior cal utilitzar Power Query (Obtenir i transformar), que permet a l'usuari compartir i administrar consultes, així com buscar dades internes de l'organització. Els usuaris de l'empresa podran buscar i utilitzar aquestes consultes compartides (si s'han compartit amb ells), per a utilitzar les dades subjacents corresponents per a l'anàlisi de dades i l'elaboració d'informes juntament amb les eines anteriors.

 

 

 

 

DIRIGIT A:

 

Economistes que desenvolupin funcions d'assessoria, direcció financera, controller, responsables d'informació econòmica, responsables de reporting, responsables de planificació estratègica i analistes financers entre altres..

 

 

 

METODOLOGIA:

 

El curs comptarà amb una metodologia pràctica, i al llarg del mateix es realitzaran diferents exercicis i casos per a un millor assentament dels coneixements adquirits, destinant-se el 90% de les hores lectives al taller pràctic. El curs comptarà amb la participació dels assistents, amb l'objectiu d'afegir la seva experiència com a eina enriquidora de l'acció docent.


Per al bon seguiment del seminari és imprescindible que cada assistent porti un ordinador portàtil -Recomanable versió d'Excel 2016- ( S'haurà d'activar el complement de PowerPivot, i Power BI es descarrega directament d'Internet.)

 

 

 

PROGRAMA:

 

PRESA DE DECISIONS, direcció i control de gestió en l'empresa:

 

- Elements de Business Intelligence:


o Power BI Desktop i Power BI: descripció, utilitat i instal-lació
o Obtenció de dades
o Modelatge
o Taules de dates (Time intelligence)
o Visualitzacions
o Exploració de dades
o Power BI i Excel
o Introducció a DAX

 

- PowerPivot:

o Introducció
o Agregar dades a PowerPivot
o Guardar un llibre PowerPivot
o Crear relacions entre taules
o Crear una jerarquia en una taula
o Crear una taula dinàmica a partir de les dades PowerPivot
o Crear una columna calculada
o Crear una mesura
o Crear un gràfic dinàmic a partir de les dades PowerPivot
o Agregar segmentacions de dades a taules dinàmiques
o Agregar segmentacions de dades a gràfics dinàmics

 

- Aplicació pràctica: es treballarà amb arxiu d'Excel importat de diferents orígens per a aplicar la modelització i presentació de dades a un cas proposat de, almenys, un llibre diari i un llibre major.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA