Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Membres del comitè d’experts nomenat pel Govern presenta en un acte al Col·legi les claus del seu informe per a la transformació del sistema públic de salut

Notícies

30 set 2020

Membres del comitè d’experts nomenat pel Govern presenta en un acte al Col·legi les claus del seu informe per a la transformació del sistema públic de salut

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya va organitzar un acte virtual per abordar la transformació del sistema públic de salut de la mà d'alguns dels professionals que integren el Comitè d'experts nomenat pel Govern de la Generalitat de Catalunya per tal d'elaborar un document amb mesures per enfortir el sistema de salut.


El Dr. Antoni Trilla, coordinador del comitè d'experts, i els membres del mateix comitè i també de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya Vicente Ortún, Anna Garcia Altés i Cristina Adroher van abordar diversos aspectes relacionats amb les propostes que recull l'informe.


El document reclama invertir 5.000 milions d'euros en el finançament a la sanitat catalana en els pròxims cinc anys per tal d'equiparar el sistema de salut català al d'altres països europeus. En aquest sentit, proposa prioritzar que l'increment de pressupost vagi destinat a aquelles àrees del sistema sanitari públic que es considerin estratègiques. També planteja que l'esforç econòmic vagi destinat a la despesa en recursos humans, així com en inversions sanitàries en infraestructures i equipaments per revertir l'obsolescència tecnològica que pateix el sistema.
L'informe també demana revisar i prioritzar la cartera de serveis amb criteris d'efectivitat i cost, avaluar els resultats dels centres sanitaris i promoure la fixació transparent d'un preu just per als nous fàrmacs. També integrar els mètodes i fonts tradicionals de vigilància epidemiològica amb la intel·ligència artificial i altres aproximacions innovadores de la ciència de les dades.


En el debat, moderat per la vicepresidenta de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya Roser Fernández, els membres del comitè d'experts van coincidir en la necessitat de reflexionar sobre el finançament del sistema de salut pública i la seva sostenibilitat més enllà de xifres i percentatges. També van apostar per la qualitat de la governança pública i institucional per tal de poder impulsar els canvis necessaris.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA