Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La XIX Jornada Tècnica d'Auditoria aborda els principals temes d'actualitat per al sector

Notícies

27 set 2019

La XIX Jornada Tècnica d'Auditoria aborda els principals temes d'actualitat per al sector

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Uns 200 professionals van assistir ahir a la XIX Jornada Tècnica d'Auditoria organitzada conjuntament pel Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i el Registro de Economistas Auditores (REA) del Consejo General de Economistas i que va oferir un total de 7 ponències per abordar els principals temes d'actualitat i d'interès per al sector. Celebrada a la seu del CEC a Barcelona, també es va seguir per videoconferència des de les seus del Col·legi a Tarragona, Lleida i Girona.

 

La conferència inaugural de la jornada va anar a càrrec del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, el qual va subratllar que "la transparència i un sistema integral de prevenció són claus per evitar la corrupció". Gimeno va detallar les virtuts de la transparència, la qual va definir com "un escut contra la corrupció, ja sigui en el sector públic o en el privat". El director d'Antifrau també va destacar la importància de la prevenció i la necessitat d'implantar plans d'integritat en totes les organitzacions. Considera que no n'hi ha prou amb un paquet normatiu, sinó que cal un procés d'informació i sensibilització previ i altres acompanyaments per tal d'impregnar la cultura de la organització i el conjunt de la seva activitat. "És important que les empreses disposin de codis de conducta, formació i protocols de protecció dels alertadors davant possibles actes il-lícits" va afirmar Gimeno. "Cal que ens centrem en el risc, en gestionar-lo de manera integral".

 

L'economista, auditor de comptes, professor de Comptabilitat i Economia Financera de la Universitat de Barcelona i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors José María Gay de Liébana va impartir la conferència de cloenda abordant les finances de les grans tecnològiques. Gay de Liébana va assegurar que "hem passat del capitalisme mercantil, industrial i financer al capitalisme tecnològic" i que "actualment vivim en l'imperi de les tecnològiques, que són majoria entre les 20 grans companyies del món per capitalització borsària". Segons Gay de Liébana, el secret de l'èxit de les empreses tecnològiques és "la seva despesa en R+D i tecnologia, que per exemple en el cas d'Amazon va ser el doble que la d'Espanya l'any 2018".

 

[+] Crònica de la XIX Jornada Tècnica d'Auditoria

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA