Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La feminista Clara Elizabeth Collet centra l’exposició de dones economistes al juliol

Notícies

8 jul 2020

La feminista Clara Elizabeth Collet centra l’exposició de dones economistes al juliol

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Amb l'objectiu de destacar les aportacions de les dones economistes a la societat i a la ciència econòmica, el Col·legi d'Economistes de Catalunya té en marxa des del passat mes de març una iniciativa per donar a conèixer un total de 12 dones economistes que han tingut un paper rellevant al llarg de la història.


Al març va iniciar l'exposició la col-legiada de mèrit Mercè Sala, a l'abril va prendre el relleu Rosa Luxemburg, al maig Mary Paley Marshall i al juny Beatrice Potter Webb. La protagonista del mes de juliol és Clara Elizabeth Collet.


La feminista, estadista i economista Clara Elizabeth Collet va ser una estudiosa molt reconeguda en el seu temps amb una presència significativa en els principals fòrums intel·lectuals de la seva època. Nascuda a Londres en el si d'una família de classe mitja-alta, va ser una de les primeres dones en accedir a formació universitària, llicenciant-se a la University College London. En aquesta mateixa institució, Collet va obtenir un Màster en Economia Política, sent la primera dona en aconseguir aquest títol.


El 1890 va entrar a formar part del Economics Club, on va entrar en contacte amb economistes com Marshall, Foxwell i Higgs. Va ser membre fundadora de la British Economic Association, entitat que més tard es convertiria en la Royal Economic Society. També va ser Fellow de la Royal Statistical Society l'any 1894, i va formar part del seu consell entre el 1919 i el 1935.


En la seva formació com a economista van destacar l'influència d'Adam Smith i de John Stuart Mill, així com l'obra de Ruskin. Aquests autors van ser decisius en la seva orientació professional, especialment els dos últims, ja que van consolidar el seu interès per les qüestiones socials. La seva investigació es va centrar en la situació laboral de les dones, interessant-se per l'anàlisi dels salaris de les dones, així com les condicions i característiques del treball femení en general. En el seu llibre Educated Working Women, Collet va analitzar la situació de les dones que tenien un grau de formació més elevat pels estàndards de la seva època. A més, Collet es va posicionar a favor del sufragi universal, assistint freqüentment a les reunions del moviment sufragista.


La iniciativa del Col·legi d'Economistes de Catalunya centrada en donar a conèixer 12 dones economistes està pensada perquè cada mes s'exposi un plafó diferent a la seu del Col·legi a Barcelona explicant la trajectòria de cadascuna d'elles. Fruit de la crisi sanitària de la COVID-19, les seus del Col·legi romanen actualment tancades al públic, per la qual cosa els plafons de moment no són visibles per als col·legiats i col·legiades.


L'exposició, patrocinada per Basi Group, és una iniciativa de la Comissió d'Economia de la Igualtat i Diversitat del Col·legi.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA