Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El sector immobiliari centra la quarta conferència del cicle de webinars sobre l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans

Notícies

30 oct 2020

El sector immobiliari centra la quarta conferència del cicle de webinars sobre l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Els canvis en els patrons de comportament de la demanda i volums d'oferta en el sector immobiliari, els ritmes d'activitat previstos per als propers anys i els factors que poden agilitzar una recuperació de l'activitat promotora van ser algunes de les qüestions tractades el 29 d'octubre en la quarta conferència online del cicle de webinars al voltant de l'impacte del COVID-19 en l'urbanisme i la gestió dels entorns metropolitans de la Comissió d'Economia Territorial i Urbana del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC).


La sessió va comptar amb les intervencions de representants d'operadors immobiliaris en el sector residencial amb la consellera delegada del Grup Immobiliari Vertix Elena Massot, en el sector de les oficines amb la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman a Barcelona Anna Gener i en el sector de la logística amb el director general de ClapeGroup Santi Clapé moderats pel membre de la Comissió d'Economia Territorial i Urbana del Col·legi d'Economistes de Catalunya Agustí Jover.


En relació a l'impacte de la pandèmia de la COVID-19, Elena Massot va apuntar que "quan superem la crisi sanitària recuperarem la normalitat, a no ser que aquesta situació s'allargui molt i deteriori en conseqüència l'economia i el sector immobiliari". Massot va afegir que "el producte immobiliari és molt sensible a la confiança del consumidor i no la recuperarem fins que superem la pandèmia". Per la seva banda, Anna Gener va comentar com "la COVID-19 ens ha fet constatar que el teletreball té molts punts postius però que també en alguns casos suposa una pèrdua rellevant en productivitat i vinculació a la organización". En aquest sentit va apuntar que "ara el problema és que les empreses no tenen clar quants metres quadrats necessiten i hi ha massa elements d'incertesa". Finalment, Santi Clapé va explicar que "l'impacte de la COVID-19 sobre el mercat logístic ha tingut un impacte molt diferent en funció del sector i actualment la demanda del farmacèutic i l'ecommerce estan creixent amb molta força".


Els tres ponents van coincidir a més a denunciar "la falta de sòl disponible a Barcelona i la seva àrea metropolitana".


El membre de la junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya Miquel Morell va donar la benvinguda i va presentar la conferència, mentre que el membre de la Comissió de Joves Economistes del Col·legi d'Economistes de Catalunya Àlex Segarra va moderar les preguntes dels espectadors.


El cicle de conferències al voltant de l'impacte de la COVID-19 en l'urbanisme i en la gestió dels entorns metropolitans ha celebrat fins ara tres altres sessions: "Salut i ciutat" i "Ciutat i transport de mercaderies" i "Sector aeroportuari i fluxos turístics".

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA