Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi aborda el repte d’assegurar una bona nutrició de les persones grans

Notícies

18 mai 2020

La Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi aborda el repte d’assegurar una bona nutrició de les persones grans

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya va organitzar el 15 de maig una conferència online gratuïta i oberta a tothom per analitzar la nutrició de les persones grans a càrrec de la Dra. Núria Virgili Casas, metgessa especialista en Endocrinologia i Nutrició de la Unitat de Nutrició i Dietètica de l'Hospital Universitari de Bellvitge i professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.


La Dra. Virgili va explicar que "la composició corporal canvia amb l'edat amb una pèrdua de massa muscular i augment de massa grassa" i va afegir que "la gent gran és un grup de risc per desenvolupar malnutrició". En aquest sentit va afirmar que "la desnutrició suposa un important increment dels costos sanitaris i recursos socials".


Per prevenir la desnutrició en la gent gran, l'especialista de l'Hospital Universitari de Bellvitge va destacar que "cal fer un cribatge nutricional en la gent gran i en tots els nivells assistencials i dels nivells de vitamina D per detectar risc de malnutrició i establir un pla de tractament". A més va assegurar que "és necessari mantenir una alimentació completa i equilibrada amb una aportació proteica adequada" i va afegir que "cal mantenir una activitat física i fer exercici de forma regular". Finalment va afirmar que "en el context de pandèmia, a més de les mesures de protecció cal vetllar per mantenir un bon estat nutricional".


El consultor en Regulació Alimentària i vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària) Antoni Garcia Gabarra va presentar la conferència, la qual va moderar el gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació) Xavier Ticó.

 

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA