Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya celebra el seu sopar anual distingint professionals de l’economia i de l’empresa

Notícies

31 oct 2019

El Col·legi d’Economistes de Catalunya celebra el seu sopar anual distingint professionals de l’economia i de l’empresa

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Més de 200 convidats van assistir el dimecres 30 d'octubre al Sopar dels Economistes 2019 organitzat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya a l'Hotel Majestic de Barcelona en el marc de la 24a edició de la Jornada dels Economistes. L'acte va comptar amb l'assistència del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès i del primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni.

 

En la benvinguda del Sopar, el degà del Anton Gasol va nomenar "algunes distòpies econòmiques", entre les quals va destacar que "l'any 2018 l'execució pressupostària de l'Estat a Catalunya no va arribar ni al 58% mentre que a Madrid, en el període 2015-2018, l'execució pressupostària fou del 114%, amb 521 milions més dels previstos". El degà també va citar Oscar Wilde per afirmar que "el progrés és la realització de les utopies" i va compartir el desig "d'un món de pau i justícia i llibertat, on el creixement econòmic sigui sostingut, inclusiu i sostenible i amb un elevat grau d'equitat en la distribució de la riquesa; on la pobresa desaparegui; els joves tinguin una feina satisfactòria i un habitatge adequat on poder viure; tothom rebi una educació i una atenció sanitària de qualitat; la bretxa de gènere s'hagi dissipat; el consum sigui responsable i la temperatura del planeta no hagi augmentat".

 

Durant la nit es va fer entrega de diversos reconeixements a professionals de l'economia i de l'empresa. La catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona Montserrat Casanovas va rebre la distinció de col·legiada de mèrit 2019, mentre que l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030 Cristina Gallach va ser nomenada col·legiada d'honor 2019. El director general de Caixa d'Enginyers Joan Cavallé va ser reconegut com a millor economista d'empresa de l'any, mentre que el soci fundador de les firmes de Lleida EADe Consultors i AUDIEQUIP Jordi Vilalta va rebre el reconeixement al millor despatx professional del 2019.

 

Els Premis Joan Sardà Dexeus 2019 al millor llibre d'economia i empresa que atorga la Revista Econòmica de Catalunya del Col·legi d'Economistes de Catalunya va ser ex aequo per a "L'economia catalana al segle XXI. Balanç 2000-2017 i perspectives 2030" elaborat pel Gabinet d'Estudis Econòmics i Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona i "The Oxford Handbook of Productivity Analysis", codirigit pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Emili Grifell-Tatjé i editat per Oxford Press. En el cas de la millor trajectòria professional en la difusió de l'economia, els Premis Joan Sardà Dexeus també van ser ex aequo per a l'economista i relacions públiques Víctor Bottini i la Revista Alternativas Económicas. Finalment, durant el Sopar dels Economistes 2019 es van reconèixer els millors currículums universitaris, així com el millor treball de final de grau que va ser per a l'alumna d'ESADE Georgina Roca pel seu anàlisi sobre les fintech.

 

[+] Nota de premsa

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA