Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Consejo General de Economistas i la Societat Catalana d’Economia homenatgen Jacint Ros Hombravella

Notícies

22 mai 2020

El Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Consejo General de Economistas i la Societat Catalana d’Economia homenatgen Jacint Ros Hombravella

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El divendres 1 de maig va traspassar el professor Jacint Ros Hombravella, Creu de Sant Jordi des de l'any 2008, col·legiat de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya i membre de la Societat Catalana d'Economia. Per retre-li un sentit homenatge, el Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Consejo General de Economistas i la Societat Catalana d'Economia van organitzar conjuntament un acte online en la seva memòria el 21 de maig al vespre.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol, el president del Consejo General de Economistas Valentí Pich, i el president de la Societat Catalana d'Economia Eduard Arruga van donar la benvinguda a l'acte i van recordar que les tres entitats han col·laborat en l'edició del llibre de memòries "Homenatge al professor i col·lega Jacint Ros Hombravella amb motiu dels seus vuitanta-quatre anys i mig".


Anton Gasol va destacar que Jacint Ros Hombravella era "un economista d'ofici, tal i com a ell mateix li agradava anomenar-se". Valentí Pich va definir-lo com a "un acadèmic amb un especial qualitat: el fet d'estar molt lligat al territori". Per la seva banda, Eduard Arruga va qualificar-lo de "gran economista, gran professor i gran català".


A continuació, l'economista Antoni Montserrat -amic i deixeble de Jacint Ros- va abordar la figura del Jacint Ros economista, l'exdegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Francesc Raventós va comentar la relació entre Jacint Ros i el Col·legi d'Economistes i el catedràtic d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona Jordi Bacaria va parlar del mestratge d'en Jacint Ros en la formació d'economistes.


Finalment, Joan Clavera, Xavier Farriols, Joan Colom, Emèrit Bono i Pere Puig van recordar diverses anècdotes amb el seu amic Jacint Ros.


VEURE SESSIÓ COMPLETA AQUÍ

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA